Een informatieve voormiddag voor jeugdsportbegeleiders op zaterdag 17 december 2011

De regiosportdienst Zuid-Oost Vlaanderen organiseert voor de derde maal de ‘Dag van de Jeugdsportbegeleider’. Voor de tweede keer is Aalst de gaststad. Met thema’s als ‘Welkom in de sportclub!?’ en ‘snelheid in de sport’, Svetlana Bolsjakova als gastvedette en Louis De Pelsmaeker als prestentator ziet het programma er alvast zeer goed uit!

De De Dag van de Jeugdsportbegeleider wil jaarlijks een inhoudelijk sterk programma naar voor brengen.

Ook deze editie willen de organisatoren de jeugdsportbegeleiders sterk geïnformeerd huiswaarts sturen. Nieuw dit jaar is dat de aanwezigen met het thema ‘snelheid in de sport’ een bruikbare syllabus meekrijgen die sporttakoverschreidend is.

In de kleine zaal van cultuurcentrum De Werf werd de volgende programmatie vastgelegd:

9 uur Verwelkoming door schepen Bart Van Lysebeth en voorzitter ILV Tanja De Jonghe
9.15 uur Introductie door Louis De Pelsmaeker en Svetlana Bolsjakova.

9.30 uur SPORT EN SNELHEID – Snelheid is in elke sporttak van cruciaal belang. De basisprincipes, trainingmethodes en veel meer worden door Bram De Winne uit de doeken gedaan. Bram is momenteel coördinator technisch vermogen bij SV Zulte Waregem. Elke trainer ontvangt een zeer praktische syllabus met oefenstof, geschikt voor de meeste sporttakken.

11 uur WELKOM IN DE SPORTCLUB?! Abdel Wahhabi (Opboksen Genk) en Rein Haudenhuyse (VUB) lichten hun project toe en delen hun ervaringen rond het wegnemen van drempels door middel van sport.
Abdel Wahhabi zette na zijn deelname aan de Olympische Spelen in Barcelona in 1992 een punt achter zijn bokscarrière en geeft sindsdien bokstrainingen aan jongeren. Niet om er kampioenen van te maken maar om hen steviger in de maatschappij te doen staan.

Rudy Heylen (Heavymental.be) is mental coach en leert ons hoe omgaan met ‘ettertjes in de sport’. Rudy werkt momenteel oa voor verschillende tennis- en golfclubs, Club Brugge en doceert aan de VUB

TEATER ABAZJOER kondigt op een ludieke manier de verschillende topics aan.

Op het einde van elke uiteenzetting wordt nagekaart door middel van een panelgesprek met de betrokken spreker(s), Svetlana Bolsjakova en het publiek. Het geheel wordt op professionele wijze gemodereerd door Louis De Pelsmaeker.

WAT KOST DIT?

15,- EUR. INSCHRIJVEN vooraf is gewenst!
Wie vooraf inschrijft ontvangt een waardebon van 15,- EUR voor sportkledij bij COMAR Sport Aalst. Naast een waardebon zijn de syllabus, receptie en broodjeslunch in de prijs inbegrepen.

Uiterste inschrijvingsdatum: 10/12/2011