Rotary Geraardsbergen schonk vorige week sportmateriaal, waaronder een spelersuitrusting aan de spelers van de G-voetbalploeg van VK Jong Geraardsbergen.

G-voetbal is voetbal waarin een paar aanpassingen zijn verricht om het spelers met een verstandelijke of lichamelijke beperking mogelijk te maken om te voetballen. De G staat niet alleen voor gehandicapt maar ook voor geïntegreerd, gelijkwaardig, goesting, gemist, gescoord, gewonnen en zeker genieten.

Het G-ploegje is dit seizoen gestart en telt inmiddels 8 spelertjes tussen 7 en 13 jaar. Ze trainen elke woensdag van 17.00 tot 18.00 uur onder leiding van trainer Pascal De L’Auvre en begeleider Christophe Appelmans. Ongeveer elke maand worden wedstrijden in tornooivorm gespeeld.

“De praktische organisatie vraagt heel wat geschikte middelen. We zijn dan ook bijzonder dankbaar voor de gulle ondersteuning van Rotary Geraardsbergen,” besluit secretaris Karla Bronselaer.