Onder het motto “Iedereen kan voetballen” start VK Jong Geraardsbergen met G-voetbal voor kids van 6 tot 13 jaar.  G-voetbal is voetbal waarin een paar aanpassingen zijn verricht om het spelers met een verstandelijke of lichamelijke beperking mogelijk te maken om te voetballen.

De G staat niet alleen voor gehandicapt maar ook voor geïntegreerd, gelijkwaardig, goesting, gemist, gescoord, gewonnen en vooral genieten.

Kinderen met een verstandelijke handicap verschillen niet van hun valide leeftijdsgenoten. De meesten volgen het hedendaags voetbal van dichtbij en willen ook zelf actief voetballen. G-voetbal geeft hen de kans om op eigen niveau in een bestaande sportclub plezier te beleven aan het voetballen.

Tijdens de paasvakantie heeft er al een initiatienamiddag plaatsgevonden waar een 10-tal kinderen op afgekomen zijn, wat al een succes was. We willen het vanaf de start niet te groots zien, maar willen er vooral voor zorgen dat het een vast geïntegreerd aanbod wordt binnen de werking van VK Jong Geraardsbergen. Een dergelijke werking heeft heel wat ondersteuning nodig, hiervoor hebben we reeds een gemotiveerde trainer in onze rangen die al specifieke opleiding heeft genoten.

Wekelijks is er één training voorzien op woensdag van 17u tot 18u. Daarnaast worden er ook 1 à 2 keer per maand wedstrijden gespeeld in tornooivorm.

Interesse? Kom dan zeker een kijkje nemen, we starten op woensdag 01/08 en zullen daarna wekelijks op woensdag kunnen bewonderd worden op de terreinen van VK Jong Geraardsbergen. Kijk alvast ook even naar onze website http://www.jonggeraardsbergen.be/g-voetbal

Voor het peter-/meterschap van dit uniek project zijn we nog op zoek naar een bekende Vlaming die een hart heeft voor sporters met een handicap.  Indien interesse kan u zich melden via secretariaat@jonggeraardsbergen.be