Vrijdagavond kregen de Geraardsbergse voetbalcubs aangesloten bij de KBVB vanwege het afsluitteam van KVR Overboelare een AED-toestel voor hun accommodatie.

De vzw KVR Overboelare staakte dit jaar jammer genoeg haar activiteiten als voetbalclub. Met het kassaldo schonken ze AED-toestellen aan de geïnteresseerde Geraardsbergse clubs aangesloten bij de KBVB, waaronder ook VK Jong Geraardsbergen. Dit gebeurde vrijdagavond in het Adriaansstadion in aanwezigheid van Dr. Michel D’Hooghe.

Een automatisch externe defibrillator of AED is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. De AED analyseert het hartritme van het slachtoffer en bepaalt automatisch of een stroomstoot het slachtoffer kan helpen. Het AED-toestel geeft gesproken instructies. Het leidt de hulpverlener door de reanimatie tot professionele hulpverleners het van hem overnemen.

Hartelijke dank aan het afsluitteam van KVR Overboelare voor dit prachtige initiatief!

Foto: © Steve Van Steenberge