VK Jong Geraardsbergen valt dit seizoen op door de uitslagen van het 1e elftal met op een paar weken van het seizoenseinde 0 punten en meer dan 200 geïncasseerde doelpunten. Het leedvermaak scheert hoge toppen. Toch ervaren we van tegenstrevers en supporters respect voor onze spelers, trainers en entourage die er onder moeilijke omstandigheden, week na week blijven voor gaan.

Door al die kommer en kwel zou een mens haast vergeten dat we heel wat jeugdspelers hebben die het goed doen. De U15 en U17 hebben enorme progressie gemaakt dit seizoen, de beide U13 ploegen zijn aan elkaar gewaagd en de duiveltjes en preminiemen vinden vlot de weg naar het doel.

We streven ernaar om onze jeugdploegen in de beste omstandigheden laten trainen. Dit seizoen waren de weergoden ons echter niet goedgezind waardoor we heel wat trainingen moesten afgelasten. In de mate van het mogelijke hebben we indoor getraind om de koude, maar vooral natte wintermaanden te overbruggen.

Dat er talenten op onze velden rondlopen, ontgaat ook andere ploegen niet. We zijn dan ook fier dat een van onze meisjes ondertussen de overstap gemaakt heeft naar KAA Gent en dat we een aantal talentjes volgend seizoen zien vertrekken naar het naburige Olsa Brakel. Ook het Kortrijk Evolution Center houdt onze jeugdspelers nauwlettend in de gaten.

Een aantal spelers die vorig jaar het risico namen om in vooraf aangekondigde moeilijke omstandigheden onze kleuren in 2de provinciale te verdedigen, hebben zich in de kijker gespeeld en een transfer naar een andere 2e provincialer kunnen afdwingen.

Volgend seizoen wil VK Jong Geraardsbergen jeugdploegen in competitie brengen van U6 tot en met U17. We zijn daarom volop bezig om de trainersstaf naar volgend seizoen samen te stellen. Met de seniorafdeling belanden we volgend seizoen in 3de provinciale in rustiger vaarwater. Heel wat jongens blijven het vertrouwen in onze club behouden en zullen ook volgend seizoen voor VK Jong Geraardsbergen voetballen, aangevuld met jeugdig en leergierig talent.

Komende activiteiten:

– Zaterdag 7 en zondag 8 mei: jeugdtornooi
– Zaterdag 14 mei: avond- en nachttornooi
– Eind juli: Beker van de Oudenbergstad
– Zaterdag 30 juli: startdag jeugd