VK Jong Geraardsbergen verkocht Rode Neuzen ten voordele van jongeren met psychische problemen tijdens het sinterklaasfeest op 5 december.

Op zaterdagnamiddag kwam Sinterklaas langs op VK Jong Geraardsbergen met een geschenkje voor alle jeugdspelers. De spelers konden er na hun wedstrijd samen met hun ouders smullen van lekkere pannenkoeken.

Dit jaar vond op 5 december ook de eerste Rode Neuzen Dag plaats, een initiatief om geld in te zamelen voor een betere opvang van jongeren met psychische problemen.

VK Jong Geraardsbergen ondersteunde de actie via de verkoop van Rode Neuzen tijdens de pannenkoekennamiddag.

Rode Neuzen Dag

1 op de 5 Vlaamse jongeren kampt met psychische problemen, dikwijls met zware gevolgen. De Rode Neuzen Dag – op poten gezet door VTM, Qmusic en Belfius – wil geld inzamelen voor een betere opvang van jongeren met psychische problemen. Tienduizenden jongeren vinden of krijgen immers nog niet de zorg die ze nodig hebben.

De opbrengst van Rode Neuzen Dag gaat naar het Rode Neuzen Fonds, dat wordt beheerd door een onafhankelijk bestuurscomité bij de Koning Boudewijnstichting. De stichting gebruikt het geld om allerlei initiatieven te ondersteunen die hulp bieden aan jongeren met psychische problemen.

 2015-12-06_12.36.06