VK Jong Geraardsbergen treedt volgend seizoen aan in 2de provinciale met voornamelijk jonge spelers uit de eigen jeugdopleiding, oud-jeugdspelers en jonge beloftevolle jeugdspelers uit de regio. Een vertaling van de visie om binnen een financieel gezonde structuur jeugdspelers zo goed mogelijk op te leiden en te laten doorstromen naar de A-kern.

VK Jong Geraardsbergen bouwt al enkele seizoenen met succes aan zijn jeugdopleiding en beschikt over heel wat beloftevolle jeugdspelers. Volgend seizoen zal de kern gevormd worden uit een aantal spelers uit de bestaande kern, spelers die doorstromen uit de eigen jeugdwerking, oud-jeugdspelers en jonge beloftevolle spelers uit de regio. Sportief is dit niet de gemakkelijkste weg, maar wel de enige juiste. Trainers Bart Lauwereys en Eddy Hoevenaers zullen er samen met de spelers alles aan doen om een verlengd verblijf in 2de provinciale te bewerkstelligen. Beloftevolle spelers die hun kans willen wagen in 2de provinciale kunnen zich aanmelden bij de club. Wie graag meer wil weten over onze werking is van harte welkom op de ploegenvoorstelling op vrijdag 26 juni vanaf 19u30 in de kantine van VK Jong Geraardsbergen.

Jeugdopleiding als basis

VK Jong Geraardsbergen blijft samen met de vele vrijwilligers meer dan ooit inzetten op de uitbouw van de jeugdwerking waarbij voetbalopleiding én plezier centraal staan. We beschikken over een enthousiast team trainers die onze jeugdspelers opleiden tot volwassen voetballers. We streven ernaar om zo veel mogelijk gediplomeerde trainers in te zetten zodat we onze jeugdspelers in de best mogelijke omstandigheden kunnen begeleiden, zowel op als naast het veld. Van woensdag 1 tot en met vrijdag 3 juli organiseren we een zomerstage voor jongens en meisjes van 5 tot 14 jaar. Info en inschrijvingen via www.jonggeraardsbergen.be/stages Op zaterdag 1 augustus trappen we tijdens onze traditionele startdag het nieuwe voetbalseizoen op gang met de jeugd. Tijdens de voormiddag wordt voor elke jeugdploeg een eerste lichte training georganiseerd en zijn er doorlopend infomomenten voorzien. Onze jaarlijkse zomerhappening vindt plaats op zaterdag 15 augustus met wedstrijdjes voor onze jeugdploegen en de zomerbarbecue.

Financieel gezonde club

VK Jong Geraardsbergen wil een financieel gezonde club zijn en blijven. Op 4 jaar tijd werd kampioen gespeeld in 4de provinciale, nieuwe verlichting en kleedkamers geplaatst, verbeteringswerken rond het voetbalveld gedaan, infrastructuur gehuurd, … Om de club voor te bereiden op de toekomst besliste het bestuur om structurele hervormingen door te voeren binnen de werking. Een moeilijke, maar noodzakelijke oefening. “Wij wensen de voltallige spelersgroep uitdrukkelijk te bedanken voor hun getoonde sportieve en extra-sportieve inzet dit seizoen en wensen hen alle succes toe bij hun nieuwe club.” klinkt het vanuit de bestuurskamer.