Beste speler U21

Ben je geboren in 1997, 1996, 1995 of 1994? Dan zit je het volgende seizoen 2014-2015 goed bij de provinciale U21 van VK Jong Geraardsbergen. Je speelt competitie op niveau dus – hoger dan regionaal/gewestelijk. Onze kern is bijna volledig, dus schiet op als je dit leest!

Ik zal mijn spelers als gedreven trainer het volgende aanbieden:

1)      Voetbal met het best mogelijke materiaal
2)      Eerlijkheid en goede communicatie
3)      Realiteitszin: Messi en Ronaldo
4)      Evaluaties en testen
5)      Inzet en voetbalkennis
6)      Kans op doorstroming door goede samenwerking met beloften (geen 2 werelden binnen JG!)
7)      VK Jong Geraardsbergen als springplank naar 15 jaar meer voetbal
8)      Zelfwerkzaamheid als volgende stap in je zelfvertrouwen
9)      Planning en lifestyle (studies, voeding, genotsmiddelen, ..)
10)   Zelfrespect en -discipline
11)   Liefde voor de bal
12)   Technische trainingen en ondersteuning via media
13)   Positie-trainingen
14)   Individueel tactische en groeptactische trainingen
15)   Extra trainingen
16)   Makkelijke communciatie via besloten FB-groep PU21 Jong Geraardsbergen
17)   Koude douche bij gebrek aan inzet en mentaliteit

Alles komt tot stand door een ernstige sfeer als basis te bieden – door jullie bewerkstelligd dmv gezonde werkhouding en motivatie. Eens die basis gelegd, zal het spontaan ontstane voetbalplezier leiden naar nog meer willen voetballen. We hebben de ambitie om goeie beloftevolle, hardwerkende voetballers te zijn, die onze beloftentrainer Bart, graag ook in zijn kern zou opnemen, hetgeen de voordeur wagenwijd openzet om te spelen bij de 1e ploeg onder leiding van trainer Jan in een 2e fase.

Wil je graag deel uitmaken van onze groep? Contacteer dan een van de sportieve medewerkers binnen de club. Na 2 test-trainingen is het dan zomaar mogelijk dat u mee op het veld staat.

Als nieuwkomer in de provinciale reeksen U21 leggen we de lat hoog om onze ambitie uit te drukken:  “Onze tegenstanders domineren op vlak van pure voetbalbeleving. ” De manier waarop we willen voetballen zal met vallen en opstaan bereikt worden, ergens aan de winterstop. In de 2e helft van het seizoen verschuift de focus naar “De tegenstanders domineren op mentaal, fysiek, individueel-tactisch en groeptactisch vlak.” Ook dienen we het spelen in verschillende systemen aan te leren – in dezelfde wedstrijd zelfs!

Het spreekt voor zich dat een eerstejaars U21 nog niet noodzakelijk zo ver staat als een vierdejaars U21. Echter zullen beide spelers persoonlijk altijd gelijk behandeld worden. De eerstejaars U21 geniet echter het voordeel dat hij nog 4 jaar de tijd heeft om zich te vervolmaken in het voetbal. Dit is nog een oase van tijd om technische mankementen weg te werken. Zeker bij U21 wordt vaak te veel de nadruk gelegd op het conditionele en de kracht, terwijl de techniek juist de dieperik in keldert. Niet bij ons! De bal erbij om continu verder te verbeteren is een belangrijk individueel doel. 2 contacten en spelen. 1 contact en spelen. Voor minder doen we het niet in onze ploeg!

Pascal Michiels – trainer PU21 – pascalm@maarit.be