Voetbalfederatie VlaanderenDe Voetbalfederatie Vlaanderen biedt clubs de mogelijkheid om een doorgedreven EHBO- en reanimatieopleiding te volgen. Vanuit Jong Geraardsbergen nemen een aantal trainers deel aan deze opleiding. Geïnteresseerde ouders en spelers kunnen ook inschrijven.

Doordat het aantal goed opgeleide trainers erg toenam, is de medische kennis in de kleedkamer en rondom een voetbalveld fel toegenomen. Zelfs in de startcursus (initiator voetbal/getuigschrift C) krijgen onze nieuwe trainers al een heel pakket info te verwerken rond blessurepreventie en lichaamsverzorging in functie van de sportbeoefening. Veel clubs hebben reeds hard gewerkt op het vlak van EHBO, maar kunnen nog extra ondersteuning gebruiken.

Daarom organiseert de VFV een specifieke “EHBO” opleiding: VEILIG VOETBALLEN. Zo willen ze niet enkel de trainers, maar alle clubleden de mogelijkheid bieden om een doorgedreven EHBO- en reanimatieopleiding te volgen.

Geïnteresseerden kunnen zich online inschrijven. De inschrijving is definitief na betaling van € 15 op
rekeningnummer BE 76 7330 5502 4995 met vermelding EHBO, naam deelnemer en club.

Download de flyer met de praktische info en de locaties van de EHBO-opleiding