De A-kern, beloften en studenten startten afgelopen donderdag aan hun voorbereiding op seizoen 2012-2013

A-ploeg naar 3de provinciale D

Trainers A-ploegMet het aanstellen van Kevin Waegemans, Bram Keppens en Patrick Heymans heeft Jong Geraardsbergen een schot in de roos gedaan.

Hun inspirerende aanpak, motiverende begeleiding en voetbaltechnische trainingen werkten aanlokkelijk voor onze jeugdige spelersgroep.

Dankzij de ruime selectie aan talentvolle en leergierige spelers zijn ze er samen in geslaagd om de titel te veroveren met maar liefst 10 punten voorsprong !

Het bestuur van Jong Geraardsbergen wenst al de trainers, spelers en begeleiders nogmaals te danken en te feliciteren voor hun schitterende prestatie.

A-kernOok wensen we alle supporters te danken die soms massaal en héél enthousiast onze ploeg kwamen steunen !

Omdat we enorm veel vertrouwen hebben in onze spelersgroep, hadden we als bestuur de taak om de volledige spelerskern bij elkaar te houden.

We zijn er immers van overtuigd dat we met het huidige potentieel géén mal figuur zullen slaan in 3e provinciale !

NieuwkomersMet Bart Vandenplas, Joeri Dujacquier en Kevin Scheerlinckx konden we onze kern in elke linie versterken.

Het bestuur ziet het seizoen hoopvol tegemoet in een aantrekkelijke reeks met vele streekderby’s !

Het belooft dus opnieuw een fantastisch seizoen te worden.

Daarom … supporters op post !

Beloften en studenten mikken op top 5

Na een mooi seizoen met 66 punten en maar liefst 100 doelpunten kijkt beloftentrainer Peter Cauchie met zijn spelers uit naar volgend seizoen.

Een plaats bij de top 5 moet zeker terug haalbaar zijn

De studentenploeg onder leiding van Bart Lauwereys wil zich vooral amuseren op het veld, maar de drang om te winnen is natuurlijk ook sterk aanwezig!

Jeugdwerking speelt in de bijzondere jeugdreeksen

Het was bij aanvang van het tweede seizoen “Jong Geraardsbergen” een succes te noemen dat we het provinciaal label behaald hebben en we voor de eerste keer in ons bestaan provinciaal mochten aantreden. Tegen vaak sterkere tegenstanders maakten we willens nillens kennis met provinciaal voetbal. Naarmate het seizoen vorderde, zagen we in quasi alle leeftijdscategorieën dat we het niveau van provinciaal voetbal steeds beter benaderden.

Dit seizoen zijn we trots terug voldoende punten behaald te hebben voor het provinciale voetbal, maar werden we door het geven van een seizoensforfait bij de U19 “gestraft” en mogen we een jaar geen provinciaal voetbal spelen. Gelukkig werden we opgepikt in de bijzondere jeugdreeksen waar we strijd mogen leveren met ploegen die het gewestelijke niveau overstijgen.

Onze trainersstaf werd de vorige twee jaar in die mate uitgebouwd dat we over een geëngageerde en gediplomeerde trainersstaf beschikken.

De jeugdtrainingen starten op zaterdag 4 augustus, maar eerst is er nog een stagedag op zaterdag 28 juli.