Op naar de finale

Met de wedstrijd van zaterdag in de benen begon de thuisploeg vol moed aan deze match.

In de krant werd de thuisploeg beschouwd als underdog. Dit was een extra stimulans om een versnelling bij te steken. De eerste 30′ mochten volledig op conto van de thuisploeg geschreven worden. Enkele mooie aanvallen werden telkens gepareerd door de bezoekende doelman. Nadien was het de bezoekers die het heft in handen namen. Doch een goeie thuisverdediging kom alles in kiem smeren. Dus we gingen rusten met 0-0 op het bord.

Terug uit de kleedkamers kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd, en in de 10′ werd captain Cindy in de 16 op foutieve wijze gestopt. De scheids floot penalty en het was Ann die haar verantwoordelijkheid nam. En ze nette de 1-0. Zulte was er niet goed van, begon een tegenoffensief en na een kwartier kwamen ze op gelijke hoogte: 1-1. De thuisploeg hield nog een kwartier stand en de eindstand lag vast. Nu konden de penalty’s beginnen.

De bezoekers begonnen aan de reeks. Ze kwamen de deklat tegen en onze doelman Sam deed haar duit in het zakje, en stopte hun derde strafschop. Bij de thuisploeg gingen er vier op rij binnen, volgende strafschopnemers waren van dienst Katrien, Kathy, Mie en Sara. Deze reeks van 4-2 effende het pad naar de finale.

De finale Merelbeke – Jong Geraardsbergen heeft plaats op 1 mei om 15u op het plein van Gent-Zeehaven.

Nogmaals een dikke proficiat aan ganse de ploeg, ze hebben collectief sterk gespeeld!

Marc De Vuyst
Afgevaardigde Dames