Jong Geraardsbergen blijft aan de leiding

Met de winst van vorige week tegen de leiders kon het moraal niet meer stuk, dit was te zien in de wedstrijd.

De eerste 15’ van de eerste helft was volledig voor rekening van de thuisploeg, doch ze vergaten af te werken. Na 20’ was het zover en na hoekschop van Ann, opende Sara de score met de kop. 5 minuten later een volgende hoekschop van Ann, geharrewar voor het doel, Davina bracht de bal terug voor doel, Sara kopte haar 2e doelpunt van de wedstrijd in het doel. Nu was de bal aan het rollen en enkele minuten later zette Nath voor en een bezoekende verdediger devieerde de bal in eigen doel: 3-0. Een paar minuten later maakte de thuisverdediging een fout en door vrije schop maakten de bezoekers hun openingsdoelpunt: 3-1. De thuisploeg liet niet begaan en de laatste 5 minuten voor de rust scoorde ze nog tweemaal: een hoekschop van Ann, omgezet door Nath en nadien een voorzet van Ann, in doel gewerkt door Mie: 5-1. Dit laatste werd op speciale manier gevierd, aangezien het het 100ste doelpunt was van de thuisploeg.

Na de rust gebeurde er niet veel meer op het veld. De bezoekers trachten de wedstrijd naar hun hand te zetten, doch de thuisploeg liet niet begaan. In de 25e minuut was er enige opschudding in de wedstrijd. Een doorgebroken speelster van de bezoekers werd gestopt in de 16, met als gevolg strafschop. Het was Sam, de thuisdoelvrouw, die de penalty stopte. 5’ later ging Mie alleen door en legde de eindstand vast: 6-1. Het laatste kwartier trachtte de thuisploeg te scoren, maar een goed keepende doelvrouw bij de bezoekers verhinderde dat.

Volgende week zondag is er de verplaatsing naar Buggenhout, wedstrijd wordt gespeeld om 10u30.