Vader laat jongen (10) in vrieskou achter na slechte voetbalmatch

Een vader was niet opgezet met de prestatie van zijn zoontje tijdens een voetbaltoernooi en liet zijn oogappel in een T-shirt achter in de vrieskou. De man stapte in zijn wagen en reed naar huis. Een trainer zag de jongen ronddolen en haalde hem bibberend van de kou naar binnen.

De vader vond dat zijn zoontje geen rit naar huis verdiend had na zijn wanprestatie op het voetbaltoernooi van Uppsala in Zweden. Wie niet goed spelen wil, moet maar voelen dacht zijn pa en hij liet zijn zoon achter. Een coach die naar het sportcentrum kwam om materiaal af te zetten voor haar floorballteam merkte de jongen op. Hij liep te bibberen in de buurt van de Fyrishovarena. Conny Eriksson sloot de jongen in de armen en nam hem mee naar binnen. Buiten vroor het min acht. De jongen vertelde toen waarom hij in T-shirt en short buitenliep. “Dit is verschrikkelijk. Je laat een jongen zo niet achter in de vrieskou”, aldus Eriksson in de krant Uppsala Nya Tidning.

De vrouw belde de vader van de jongen. “Hij noemde me een moeial en zei dat zijn zoontje de straf verdiend had omdat hij een snerttoernooi gespeeld had. Hij moest maar te voet naar huis lopen.” Een tochtje van zeventig kilometer naar Stockholm had de jongen voor de boeg. De vader weigerde om zijn zoon op te halen. Eriksson moest maar een ouder van een teammakker overtuigen. De knul bleef overnachten bij een ploegmakker.

Toernooidirecteur Peter Wennberg is razend. “Het gedrag van de vader is schandalig. Hoe kan je nu zoiets doen?!”, vraagt Wennberg zich verontwaardigd af. “Ik heb echt te doen met die jongen.” Wennberg heeft ook vragen bij het optreden van de coach van de jongen. “Hij moest ervoor zorgen dat alle jongens opgehaald werden. Ik organiseer het toernooi al negentien jaar maar zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Helaas zijn er nog van dat soort voetbalouders.” (vsv)

09/01/12 08u59

De Persgroep Publishing. Alle rechten voorbehouden.