Op 2de Kerstdag mochten we aantreden op het indoortornooi van Overboelare. Zoals altijd speelden we in functie van de spelertjes en niet de ploeg.

Eerst speelden we tegen Overboelare en de dribbels en passing kwamen er nog niet goed uit, maar we zochten nadrukkelijk naar een win moment door twee goaltjes te maken.

De volgende match tegen Voorde, waarin het altijd moeilijk is en na de positiewissels in de ploeg (bv: andere doelman), was het een beetje zoeken.

De duels waren scherper dan de eerste match. Het belang van een voetballende keeper werd nogmaals onderstreept in deze match en zorgde voor een meerwaarde in onze ploeg. Goaltje binnen op techniek en al voetballen een goaltje gemaakt.

Derde match, weer de posities gewisseld en we zagen voetballertjes van JG die zeer gewillig waren, zich aan het amuseren en hun eigen grenzen aan het verleggen.

Nederhasselt kreeg het te verduren. Iedere speler zag het nut in van het trainen op positie, het dribbelen en inzet gekoppeld aan positief coachen en toch laten voelen dat het voor hun te amuseren is.

Al spelendere wijze zijn we dan in de finale geraakt. Een finale, hun eerste finale. Ze waren opgetogen, gemotiveerd, geamuseerd. Ze hebben gelopen, gedribbeld, inzet getoond, met als resultaat FINALE GEWONNEN TEGEN GALMAARDEN. Dit is een momentopname waarbij fun en het leermoment het belangrijkste is. Niettegenstaande deed het deugd en gaf het veel voldoening.

Nogmaals proficiat aan Inte, Ian, Achiel, Senne en Niels

Trainer Patrick