Spanning alom in Lebbeke

Dinsdag 29 november hadden we de moeilijke verplaatsing naar RC Lebbeke, want we moesten er om 20u gaan spelen voor de Hofmancup. Met ons vorige club zijn we de meisjes van Lebbeke al een paar keer thuis gaan verslaan. Dus dit werd een trip met hoge verwachtingen.

Het werd dan ook een spannende wedstrijd. Het was de thuisploeg die na een halfuur de score opende. We zetten direct de score recht en na 40 ‘ stond het al 1-2.Met deze stand gingen we rusten.

In 2e helft was het na 15’ goal en maakte de thuisploeg gelijk. Enkele minuten later was terug bingo en kwamen we op voorsprong:2-3. Doch op enkele minuten nam de thuisploeg het roer in handen en kwam Lebbeke op voorsprong: 4-3. Het was wachten op de slotminuten om in de 44’ de gelijkmaker te zien scoren. 4-4.

De doelpuntenmakers van dienst waren 2x Mie Vertongen, Sara Monseur, en Ann Scheirlinkx. Nu moesten het moeilijkste nog komen: de penalty’s. De vijf werden aangeduid en begonnen aan de klus. De eerste vier werden tegen de netten geschoten, onze keeper stopte er een van de thuisploeg en een ander kwam terecht op de paal. De vier die de penaltys trapten waren Mie,Sara, Cindy en Nath en in de wachtkamer zat nog Ann.

De uiteindelijke stand was 1-4, dus we kunnen door naar de volgende ronde. De loting van de halve finales gebeurt in januari 2012, hopelijk loten we een doenbare tegenstander.