Jong Geraardsbergen haalt het in derby tegen Overboelare

De beloften van Jong Geraardsbergen kregen vorige zaterdag Overboelare op bezoek voor een van de zovele stadsderby’s van dit seizoen. Enkele spelers hadden in de voormiddag deelgenomen als zwarte piet in het Sinterklaasfeest en kwamen met enige vertraging op het plein omdat ze zich nog moesten ontschminken. Toch kon de wedstrijd op tijd starten.

Trainer Peter Cauchie begon met een licht gewijzigde opstelling: Thierry Martens in doel, achteraan Glenn Panis, Bert Eeckhout, Floriaan Mons en Thomas De Brauwer. Op het middenveld dan Johan Mees, Job Fransen, Yusuf Ors en Jens De Roeck. In de spits moesten Tom Van Den Bossche en Kurt Van Keymeulen postvatten. Bankzitters van dienst: Ward Vanderputten, Guy Smet, Koen Guldemont en Jens Vander Putten.

De eerste echte regenval van het seizoen beloofde een fysiek harde wedstrijd , maar van bij het begin van de wedstrijd was duidelijk dat Overboelare geen partij mocht zijn. En bij de eerste stilstaande fase was het dan ook al meteen raak: op corner van Johan Mees kan Kurt Van Keymeulen de bal doorkoppen naar Job Fransen die de bal loeihard in doel knalt. 1-0 en een droomstart voor JG. Even later kan Thomas De Brauwer via een vrije trap vanaan de middellijn de bal voor doel droppen, waar Kurt Van Keymeulen hem volledig vrijstaand kan controleren, een verdediger kan uitkappen en de 2-0 rustig naast de keeper plaatst. Spijtig genoeg valt op het halfuur certitude Floriaan Mons uit met een zware blessure, dat wordt puzzelen achteraan de volgende weken! Tien minuten voor rust komt Guy Smet dan in de ploeg, en deze bewijst dat hij als nestor van de ploeg nog steeds zijn koelbloedigheid niet verloren heeft: Glenn Panis steekt de bal perfect de diepte in, en na een weliswaar zeer acrobatische controle kan Guy de bal perfect over de keeper in doel droppen: 3-0 en JG met een gerust gemoed de rust in.

Na de rust opnieuw de ene aanval na de andere van Jong Geraardsbergen. Spijtig genoeg fluit de scheids heel snel voor buitenspel, en daarom besluit Yusuf Ors maar op wandel te gaan door de verdediging. Maar liefst 4 verdedigers kunnen deze dartele gazelle niet volgen en de 4-0 is een feit. Amper enkele minuten later dan kan Tom Van Den Bossche zich vrijmaken op rechts, zijn doelpoging wordt afgeblokt door de keeper maar Kurt Van Keymeulen is goed gevolgd en kan de 5-0 rustig binnentikken.

Toch zorgt het laatste kwartier onverwacht voor nogal wat frustraties, vooral omdat enkele spelers voor persoonlijk succes gingen in plaats van de bal te passen naar een vrijstaande ploegmaat. Overboelare kan in alle commotie nog 2 keer scoren, maar ondertussen had Jens De Roeck via een mooie rush op links ook nog zijn doelpuntje meegepikt. Eindstand 6-2.

Wit-Zwart , de enige concurrent op dit moment, kon zijn moeilijke thuiswedstrijd tegen Deftinge winnend afsluiten met 3-2. Hopelijk kunnen de cowboys van Bonanza volgend weekend enkele punten van WitZwart afsnoepen! Jong Geraardsbergen kan de herfst-titel volgende week binnenrijven als het wint op het veld van Aaigem.

De stand na 14 speeldagen:
1 Jong Geraardsbergen A 38
2 Wit-Zwart A 37
3 SK D’houtem 31
4 Deftinge 27
5 Bonanza 26
6 Haaltert 26
7 Winnik 24
8 Aaigem 20
9 Nederh. 16
10 Neigem 14
11 St. D’leeuw 14
12 Ophasselt A 12
13 E. Moerbeke 11
14 W. Idegem 10
15 Overboel. 8
16 Okegem 7

De studentenploeg van Jong Geraardsbergen speelde dit weekend een galawedstrijd tegen hun supporters, einduitslag 5-4.
Veel belangrijker was de enorme teamspirit die er bij deze jongens heerst, chapeau aan trainer Jonas Souffriau én aan ex-trainer Bart Lauwereys voor hetgeen hier neergezet is.

De eerste ploeg was vrij en verloor op woensdag een oefenwedstrijd tegen de U19 van KAA Gent met 0-2.
Zaterdag om 20h volgt dé topper tegen Deftinge.

Agenda zaterdag 10/december:
14.30h Aaigem – beloften A
14.30h beloften B (studenten) – Ophasselt
20.00h eerste ploeg – Deftinge (op het stedelijk sportstadion van Geraardsbergen)

Supporters op post !!!