Aangezien de evolutie van de individuele speler primeert boven het ploegbelang, resultaat ondergeschikt is aan opleiding en plezier, worden voor de onderbouw geen resultaten meer gepubliceerd op de website. Wel houden we eraan een kort verslagje te publiceren over de gespeelde wedstrijden onderbouw !

 

U6 –  Ninove

Aanwezig: Killian – Tim – Brieuc – Senne – Yanis – Mansour – Sem – Milan
 
 
Onze U6 spelertjes waren duidelijk wat te sterk  voor onze buren uit Ninove. Van bij het begin gingen onze spelers er voluit voor. Het was wel spijtig dat ze de lijn van vorige week niet doorzetten, met goeie passes en samenspel. Soms gingen ze te veel voor eigenbelang en wilden ze zelf goals maken in plaats van een pass te geven naar een teamgenoot die telkens alleen voor goal stond.

Er was van in het begin goeie inzet, maar voetbal is en blijft een ploegsport. Onze doelman Senne was terug en duidelijk gemotiveerd ook al heeft hij weinig werk gehad in de match. Onze goalgetter Laureken was nog steeds ziekjes.

Laure,  alle U6-spelertjes en trainer Wesley wensen je een spoedig herstel toe en hopelijk zien we je snel terug op training en match.

U7b – WK Idegem

Tegen een heel sterke ploeg wilden de u7b van Jong Geraardsbergen zich graag bewijzen. We begonnen heel sterk aan de wedstrijd met enkele mooie combinaties. Maar we werden daarna onder druk gezet door de tegenstander waardoor we niet meer aan voetballen toekwamen. In de 2 helft werd het opnieuw beter. We speelden heel sterk en gebruikten zo veel mogelijk de vleugels. Met behulp van 3 spelers van de U6 beëindigden we de wedstrijd met een tevreden gevoel. Het wordt alsmaar beter.

Standaard Wetteren – U8 Prov

Zaterdagochtend 10u00 in het Marcel de Kerpelstadion: onder een aangenaam najaarszonnetje besloten de U8 provinciaal van Jong Geraardsbergen er een heel leuk kijkstuk van te maken voor de meegereisde supporters. Al moet wel gezegd worden dat Standaard Wetteren hieraan evenveel heeft bijgedragen. Jeugdvoetbal zoals het hoort: enorme inzet, sportiviteit, spanning, enkele foutjes maar vooral heel veel spelvreugde en daarbovenop verschillende knappe combinaties beloond met een doelpunt en/of glimlach op ieders gezicht. Laten we hierop verder bouwen!

Standaard Wetteren – U9 Prov

Supporter zijn van Club Brugge en nog eens terugdenken aan de mooie tijd onder Adrie Koster. Op zich een mooi idee. Zo leek het deze morgen met de provinciale U9. In een wedstrijd van 4 maal 15 minuten waren de eerste 2 helften lekker leuk. Jong Geraardsbergen voetbalde fris, zocht de dribbel en de combinatie, we gingen ervoor als leeuwen, we scoorden een aantal mooie doelpuntjes en onze keeper pakte ballen waarvan ik soms wel eens dacht van “ja man”. De derde en de vierde helft was er eentje van de kast naar de muur. Jammer genoeg de verkeerde kast 🙂 . Provinciaal voetbal kan hard zijn … en leerrijk. We blijven rustig verder werken aan de ontwikkeling van onze talentjes !

U11 Prov – Standaard Wetteren

Afgelopen zondag kregen we het bezoek van St. Wetteren. Vooraf was ik toch wat bevreesd voor deze confrontatie omdat de tegenstander de reputatie had soms met nationale jeugdspelers in de provinciale reeks te spelen. Na een afwachtende start van mijn jongens (die opnieuw het veld werden opgestuurd met de opdracht voor mekaar te vechten, positief te zijn naar mekaar toe en vooral zich te amuseren) kwamen we steeds beter in de wedstrijd en creëerden we zelf ook enkele kansjes. Met nog een drietal minuten op de klok in de 1e helft zette Diego zich door met een mooie rush door het midden. Tibo scoorde maar gelegenheidsscheidsrechter Andy had reeds gefloten voor een fout op de bezoekende doelman die geblesseerd van het terrein werd gedragen maar gelukkig na de pauze de wedstrijd kon hervatten.

Na de rust gaven we geen kansen meer weg en konden we ei zo na zelf de winnende treffer scoren maar de kopbal van Tobi na een perfect getrapte hoekschop van Maxim ging rakelings voorlangs.

De beginscore bleef uiteindelijk ook de eindstand, meteen het eerste punt voor mijn jongens, die feestend en zingend van het veld gingen en zich ook in de kleedkamer lieten horen. Nadien volgden de vooraf geplande frietjes met frikandellen.

Hoewel ik geen voorstander ben van hun voetbal spelen wij nu op zijn Duits vanuit een stevige organisatie waardoor we steeds minder doelpunten slikken, al dien ik hiervoor jeugdcoördinator Joeri te danken voor de tip om Diego en Tibo in de verdediging te zetten. Bij deze mijn welgemeende dank Joeri.

 Andere belangrijke punten waren:

 1. Alek bevestigt zijn reputatie van goede doelman door het weinige werk feilloos op te knappen.
 2. Douwe toont een lovenswaardige strijdlust en bewees als rechterverdediger opnieuw zijn waarde voor het team.
 3. Diego lag aan de basis van het enige doelpunt van de wedstrijd weliswaar afgekeurd en toonde zich nog maar eens rots in de branding als centrale verdediger.
 4. Tibo kan vanop de linksachter positie heel efficiënt zijn met zijn rushes en scoorde het afgekeurde doelpunt.
 5. Maxim toonde nog maar eens zijn gave traptechniek met een paar zeer goed getrapte hoekschoppen.
 6. Jelle toonde dat hij op de linkerflank zijn mannetje kan staan zowel offensief als defensief.
 7. Emanuelle gaf opnieuw alles als centrumaanvaller, soms zelfs iets te onstuimig. Toonde enkele fraaie dribbels.
 8. Bjarne begint zich steeds beter te voelen op een voetbalveld en bewees eveneens dat hij als flankaanvaller en als verdediger uit de voeten kan.
 9. Orlando speelde als linkerflank aanvaller een heel sterke wedstrijd.
 10. Tobi werkte zich te pletter voor het team en zag zijn beresterke partij bijna bekroond met een kopbaldoelpunt.
 11. De aanwezige ouders waren supertrots.
 12. De blijdschap van de jongens en ouders zorgden voor emoties bij de trainer.

We hebben het dit seizoen al paar keer moeilijk gehad, maar de teamgeest die er nu is, is fantastisch. Als trainer kan je alleen maar dromen van een groep jongens die zo voor mekaar vecht. Mijn dank gaat dan ook uit naar de jongens, alle felicitaties die ik achteraf kreeg zijn eigenlijk voor jullie.

Deze week gaan we op stilstaande fases (hoekschoppen en vrije trappen) trainen.