Glenn Panis houdt Jong Geraardsbergen aan de leiding

Na 2 moeizame overwinningen tegen Neigem en Okegem, dienden de beloften van Jong Geraardsbergen hun leidersplaats veilig te stellen op het veld van Haaltert. Door het forfait van FCE Moerbeke, dat blijkbaar slechts aan 5 spelers was geraakt, kreeg concurrent Wit-Zwart gratis de 3 punten en stond het daarmee zelfs even virtueel op kop. Bedankt FCEM!

Jong Geraardsbergen kon alweer beschikken over een sterke kern: kapitein Thierry Martens in doel, daarvoor Glenn Panis, Floriaan Mons, Thomas Deslagmeulder en Kurt Van Keymeulen. Op het middenveld de terugkeer van Robin Denayer op links en Johan Mees op rechts, centraal Wesley De Wolf en Yusuf Ors met daarvoor Job Fransen. Centraal en eenzaam in de spits mocht de vinnige Wouter Bellemans postvatten. Bankzitters van dienst waren Tom Van Den Bossche, Guy Smet, Thomas De Brauwer en Koen Guldemont.

Op een prachtig bespeelbaar terrein begint de match meteen heel heftig. Al na 3 minuten gaat Johan Mees aan de zijlijn in duel en door het gladde terrein schuift een thuisspeler met zijn hoofd hard tegen de gemetse omheining. Jong Geraardsbergen probeert op het brede terrein zoveel mogelijk te voetballen, maar het is Haaltert die de score kan openen door een dubieuze beslissing van de scheidsrechter: deze fluit totaal onterecht géén overtreding als een thuisspeler de bal uit de handen van doelman Thierry Martens mag schoppen, terwijl deze de bal vastgeklemd had op de grond. 1-0 en meteen alle hens aan dek. Als even later Wouter Bellemans diepgestoken wordt, kan die alleen op de doelman af gaan maar een plaatselijke verdediger maait hem brutaal neer net voor de baklijn. Tot eenieders verbazing trekt de scheids slechts geel, maar bij de vrije trap die daarop volgt zorgt Wesley De Wolf voor gerechtigheid door de bal enig mooi in de kruising te plaatsen: 1-1. Daarna toont Robin Denayer 2 maal zijn kunnen, eerst kan hij een crossbal van Glenn Panis met zijn brede borstkas meenemen, maar zijn knal zoeft boven de linkerkruising over. En bij een te korte terugspeelbal vliegt hij als een bezetene op de doelman af, kan hij net niet bij de bal maar raakt hij de doelman als deze de bal wil wegwerken. Gelukkig voor JG is de scheidsrechter mild en geeft slechts een gele kaart voor deze onbesuisde actie. Haaltert komt er voor de rest van de 1e helft totaal niet meer aan te pas, en JG had minstens nog één keer moeten scoren maar Job Fransen (tot tweemaal toe) en Glenn Panis konden net niet afwerken. Ruststand 1-1.
Opmerkelijkste feit tijdens de rust was de boodschap van de scheidsrechter aan enkele spelers. Hij zei letterlijk dat hij nog een eitje te pellen had met Jong Geraardsbergen.. we vreesden dus het ergste voor de 2e helft.

Na amper 10 minuten krijgt Yusuf Ors de bal ongelukkig maar vooral onvrijwillig tegen de hand in het strafschopgebied, de scheids aarzelt niet en fluit penalty. Deze gaat er feilloos in en JG kijkt alweer tegen een achterstand aan. Yusuf krijgt bijna nog een 2e geel kaart omdat hij “dikken” roept naar een tegenspeler, en blijkbaar snapte de scheidsrechter ons taalgebruik niet zo goed. JG probeerde te bewijzen dat het 1e stond in de rangschikking, en probeerde met mooi combinatievoetbal van achteren uit kansen te creëren. Bij een interceptie van linksback Kurt Van Keymeulen kan deze een 1-2 aangaan met Job Fransen, en ondanks het feit dat Job de bal naar een andere speler wil passen, komt hij via een verdediger opnieuw voor de voeten van Kurt Van Keymeulen die gekruist de keeper kan verslaan en de gelijkmaker kan aantekenen. 2-2 en JG terug in de match. Als amper 5 minuten later Tom Van Den Bossche in een scrimmage de 2-3 kan aantekenen, is de euforie niet meer te houden.

Maar wat daarna volgt in de laatste 20 minuten is een one-man-show van de scheidsrechter, die gelukkig met een anti-climax voor zowel hem als de thuisploeg afloopt. Bij mislukte counter van JG werkt Haaltert de bal weg en staan er minstens 3 spelers offside, maar toch laat de man in het zwart doorspelen en kan Haaltert de gelijkmaker aantekenen. Zelfs de plaatselijke spelers en supporters snappen er niets meer van, maar de 3-3 is een feit. De vechtlust bij de bezoekers is vandaag, mede door het onrecht aangedaan door de scheidsrechter, zéér groot en er moet kost wat kost gewonnen worden. Robin Denayer probeert het dan met een knal vanop 35 meter, maar zijn pegel spat uiteen op de paal. Even later dan een voorzet van Glenn Panis naar de 2e paal waar Johan Mees alleen vrij staat, maar de bal wordt voor zijn neus door een verdediger met de hand in corner geslagen. De 22 spelers op het plein, de 8 reservespelers & de 2 trainers op de bank, de 20 supporters in de tribune en zelfs de 2 overjaarse cheerleaders die de aftrap mochten geven hadden het vanuit de kantine gezien, maar de scheidsrechter blijkbaar niet… onbegrijpelijk! Maar als het dit seizoen al enkele keren tegen had gezeten (herinnert u zich de 3-3 op WitZwart nog?), kreeg JG dit keer wél wat het verdiende. In de 88e minuut zag man-in-vorm Glenn Panis de keeper een beetje uit zijn doel staan en legde vanop 45 meter aan: zijn magistrale knal met de wreef zou zelfs Cristiano Ronaldo doen verbleken (en daar is al ’t een en ’t ander voor nodig), want de bal verdween tussen keeper en lat in doel. 3-4 en euforie alom. Bij het feestje na het doelpunt werden Glenn en trainer Peter Cauchie bedolven door de hele ploeg, maar gelukkig vielen er geen gewonden. De 3 punten mogen mee naar het Wilgiersstadion en mede door het gelijkspel tussen Deftinge en Bonanza doen we een goeie zaak in het klassement. Enkel Wit-Zwart kan nog aanklampen en volgt op één punt, maar hopelijk laten ze iets liggen in hun 2 volgende moeilijke wedstrijden tegen Bonanza en Deftinge.

Verder verliest de studentenploeg met 1-2, ondanks dat ze op 10 minuten voor tijd nog 1-0 voor stonden na een doelpunt van Dries Lauwereys.
De 1e ploeg blikte Everbeek in met 5-0, 3 doelpunten van Nathan Poelman en ook Ken De Backer en Thomas Deslagmeulder pikten een doelpuntje mee. Hierdoor staat de 1e ploeg voor het eerst dit seizoen op kop in de reeks.