Aangezien de evolutie van de individuele speler primeert boven het ploegbelang, resultaat ondergeschikt is aan opleiding en plezier, worden voor de onderbouw geen resultaten meer gepubliceerd op de website. Wel houden we eraan een kort verslagje te publiceren over de gespeelde wedstrijden onderbouw !

Lebeke-Aalst – U6

Spelertjes U6 aanwezig op match:
Killian – Brieuc – Yanis – Mansour – Sem – Milan

De eerste 10 minuutjes waren onze U6’jes wat overdonderd door de nogal grote spelertjes van Lebeke-Aalst. Het viel dan ook op dat er achteraan een speler stond die maar 2 passen moest zetten, en onze spelertjes 10 om de bal te veroveren.

Trainer Wesley De Wolf gaf onze jongens goeie moed en na 10 minuutjes begonnen onze spelertjes goed te voetballen. Na enkele knappe reddingen van onze keeper in dienst Mansour in de eerste helft stond het na 20 minuutjes gelijk. Onze U6 speelden een uitstekende eerste helft met zelfs een bal gestrand op de paal.

De tweede helft begon met de net 5 jaar geworden Sem in de goal en Mansour op het veld. In de tweede helft speelden onze U6jes een uitstekende match. Goed passenspel onder elkaar met twee knappe schoten op doel die telkens op de paal belandden. Lebeke-Aalst kon nog drie keer voor doel komen in de tweede helft.

Onze jongens hebben het de tegenstander zeer moeilijk gemaakt maar telkens stond de paal of een been van de tegenpartij in de weg. Onze kerels van U6 hebben een zeer goeie match achter de rug met goed samenspel en mooie passes.

Na de wedstrijd mocht trainer Wesley de lovende woorden in ontvangst nemen van de trainer van de tegenpartij: “Proficiat trainer u hebt een zeer goed ploegje, ze brachten beter voetbal dan mijn jongens van Lebeke-Aalst.”

Waar de trainer al een half seizoen op hamerde om samen te spelen, niet op elkaar te lopen en mooie passes te geven, wordt nu toch duidelijk dat de U6’jes de goeie raad van de trainer opvolgen. Ze brachten werkelijk mooi voetbal en hebben een zeer mooie match gespeeld.

Proficiat aan de trainer en de U6’jes van Jong Geraardsbergen.

U8 prov – Lovendegem

Volgende spelers waren aanwezig : Oscar, Mette-Marit, Jochen, Tibo, Rune, Jules en Joran.

Tegen een fysiek sterkere tegenstander kwamen ze op het terrein met een reuzementaliteit. Tibo en Oscar stonden elk een helft in doel en de jongens lieten bij momenten mooi voetbal zien. Goede combinaties en goede mentaliteit waren de twee te onthouden zaken van een goed voetballend ploegje. De komende weken zullen we proberen deze gunstige evolutie vast te houden.

U9 prov – Lovendegem

De vaste 7 spelers waren allen tijdig op Jong Geraardsbergen onder een flink schijnende herfstzon.

Tegen een fysiek grotere en sterkere tegenstander speelden onze jongens mooi voetbal. De doelman van Lovendegem speelde een sterke wedstrijd wat aantoont dat onze spelers veel kansen kregen.

Alle jongens waren supergemotiveerd en bleven mooi voetbal op de mat brengen. Dribbels, mooie combinaties, goede corners, maar vooral een reuzementaliteit en de wil om er blijven voor te gaan.

Alex speelde een sterke match en evolueert terug in de goede richting. Ook Tibo toonde terug inzet (na een aantal luiere weken) en haalde een aantal keer goed uit naar doel. Siebe was hard in het duel, liep mooi zijn vleugel af en gaf een aantal mooie voorzetten/passen. Brent deed een aantal mooie dribbels en speelde eventjes als kopje en deed dat voortreffelijk. Victor miste wat stevigheid de eerste 10 minuten, maar voetbalt echt wel lekker en zijn penaltydoelpunt was pure klasse. Liam was zoals steeds zeer stevig in duel en zijn uitvoetballen was bij momenten zeer goed, Louic zijn eerste minuutjes waren wat minder, maar hij herpakte zich zeer goed en speelde een behoorlijke wedstrijd (hij gaf zelf een aantal leuke passes).

Volgende week zal het trainingsthema het volgende zijn: inspelen op de verste voet, terugspelen met de andere voet.

U9 gew – WK Idegem

Tegen een tegenstander met een tweetal sterretjes beloofde het een moeilijke wedstrijd te worden. Idegem scoorde meer maar voetbalde niet beter. Wij bouwden getrouw op via de flanken en speelden bij momenten mooi voetbal. Wat de trainer opviel was:

1. dat Maarten sinds hij keepertraining krijgt meer en meer een echte keeper aan het worden is. De 5 à 10 minuutjes “sweat dreams” moeten echter tot een minimum beperkt worden.
  2. dat Milan zijn best deed, maar te veel onder de indruk was van zijn oude ploegmaats, deze jongen met karakter zal echter alleen maar positief evolueren.
  3. dat Brentje een fantastische speelvogel en voetballer is. Hij laat me steeds genieten van zijn balbehandeling maar eenmaal voor doel lukt het voorlopig wat minder.
  4. dat Alex de voetballende oplossing zocht en stevig duelleerde.
  5. dat Siebe zijn karaktertje omzette in wedstrijdmentaliteit en echt wel goed speelde. De afwerking moet nog beter worden.
  6. dat eerstejaars Enrique begint de beseffen waar het om draait. Goede mentaliteit, goede passing. Snelheid van uitvoering zal alleen maar verbeteren.
  7. dat Bjorn in zijn eerste maand als voetballer zijn spel nog aan het zoeken is, nog eventjes geduld voor een jongen met een reuzementaliteit.
  8. dat Adam supersterk is en we samen moeten werken aan het verfijnen van deze ruwe bolster.
  9. dat Victor lekker kan voetballen, maar zich nog beter moet focussen. Schitterende voetballer, sterke match !

en … dat gelegenheidssupporters Oscar en Tibo toonden hoe een penalty getrapt moet worden !

Aalter – U11 prov

Zaterdag vertrokken wij met Maxim, Diego, Jelle, Aleksej, Tobi, Douwe, Tibo,  Emanuelle en Bjarne naar Aalter, een voor ons onbekende tegenstander. Met statistieken van 9 overwinningen, 1 nederlaag en 1 gelijkspel was het echter uitkijken.

Tijdens de opwarming viel doelman Aleksej uit en nam Jelle zijn plaats in onder de lat. Zoals steeds werden de jongens het veld opgestuurd met de opdracht het duel niet te schuwen op een faire manier, inzet te tonen, maar vooral om zich te amuseren op het veld. Dat de thuisploeg schrik had van ons team bleek uit het feit dat de wedstrijd te vroeg werd beëindigd om een gelijkspel te vermijden.

Het was voor de trainer leuk om te zien dat de passing die werd ingeoefend op training op bepaalde momenten tot zijn recht kwam in de wedstrijd. Bewijs hiervan zijn 2 van onze 3 doelpunten die werden gemaakt na een opbouw van achteruit.

Andere opvallende punten waren:

1. Jelle herpakte zich na een minder begin op een schitterende wijze en kwam enkele keren gepast tussen.
  2. Tibo begint zich steeds beter te voelen als linkerverdediger en kon met enkele sterke rushes voor gevaar zorgen.
  3. Diego heeft zijn plaats gevonden als centrale verdediger, ook het samenspel met Tibo en Douwe loopt steeds beter.
  4. Douwe is een speler met een enorme inzet en vecht steeds terug.
  5. Maxim zag zijn nooit aflatende positieve ingesteldheid en inzet eindelijk bekroond met een schitterend doelpunt en zelf na een rush over de rechterflank (vertrokken aan eigen doel nota bene) een schitterende assist afleverde voor Aleksej.
  6. Aleksej is een speler die zich als linkerflank aanvaller perfect kon vinden met Tibo, zijn positie overnam toen Tibo oprukte en het verdedigende werk niet schuwde.
  7. Emanuelle voelde zich als centrumaanvaller niet te beroerd om mee te verdedigen wanneer dit nodig was en hij gaf ook een assist voor het doelpunt van Maxim.
  8. Bjarne begint zich steeds beter te voelen op een voetbalveld, niet vergeten dat deze jongen nog maar 3 weken voetbalt.
  9. Toby voerde perfect de taken uit en leidde zelfs een paar keer de start van een nieuwe aanval in.
  10. de meegereisde ouders waren heel tevreden en zien vooruitgang in het spel van de kinderen.

“Het mooiste compliment kreeg ik te horen van de trainer en afgevaardigde van Aalter,  hij wist te vertellen dat hij dit seizoen nog geen team tegengekomen was waarvan de groep zo sterk voor mekaar vocht als het onze en met zo’n positieve ingesteldheid naar mekaar toe. Dit is iets wat ik woensdag aan mijn jongens ga vertellen vooraleer wij opnieuw op pass en trap vormen gaan trainen”, aldus trainer Jimmy.