Noodploeg redt de meubelen

Na de 2-1 winst vorige week in de topper tegen Denderhoutem, stond deze namiddag een verplaatsing naar Jong Neigem (8e in de stand) op het programma om de 1e plaats veilig te stellen. Een maat voor niets, als je het klassement bekeek, maar niets bleek minder waar. Door de blessures van Maxime Devaster en Ward Vanderputten, door de schorsing van Wouter Bellemans, door de late afzegging van Yusuf Ors én door de match van de 1e ploeg ’s avonds om 20h, kreeg trainer Peter Cauchie amper een ploeg opgesteld. Goalgetter Tom Van Den Bossche kreeg zijn (trouwens oververdiende) 1e selectie bij de A-ploeg, waar verder nog 3 andere reserve-spelers op de bank plaats moesten nemen. Spijtig genoeg voor ons mochten geen van deze 4 de beloftenploeg een beetje komen versterken.

Kapitein Thierry Martens stond onder zijn vertrouwde lat, met voor hem Kurt Van Keymeulen, Glenn Panis, Thomas Deslagmeulder en Thomas De Brauwer. Op het middenveld kwamen dan Vincent Mathieu, Jens De Roeck, Job Fransen en Robin Denayer. Voor de doelpunten moesten Koen Guldemont en Floriaan Mons zorgen. De coach hield dan nog Jeffrey de Cremer, Andy Van Cutsem, Guy Smet en Jean-Luc Fostier achter de hand op de bank).

Van bij de 1e minuut was duidelijk dat er maar één ploeg probeerde te voetballen. De thuisploeg was maar net aan 11 man geraakt en probeerde op alle mogelijke manieren tijd te rekken. Misschien moeten ze volgende keer gewoon thuis blijven en met de moema en de poepa pannenkoeken gaan eten in de Ninia??? Jong Geraardsbergen was duidelijke enkele belangrijke pionnen kwijt, want het eerste half uur draaide alles vierkant. Gelukkig speelden de bankzitters van de vorige weken allen een zeer sterke wedstrijd: Thomas De Brauwer leek wel de Berlijnse Muur, niets of niemand kon hem voorbijglippen! Maar het anti-voetbal van Jong Neigem en de soms zeer vage beslissingen van de referee maakte ons alleen maar zenuwachtiger. Een halve kans voor Robin Denayer, iets te kort afgelegd voor interim-spits Floriaan Mons, en een onmogelijke kopbal voor Guy Smet zijn de enige wapenfeiten van JG uit de 1e helft. Opmerkelijkste actie was misschien nog de luttele kans die de thuisploeg cadeau kreeg na slecht wegwerken in de verdediging: op een scherpe voorzet kan de bal nog net afweerd worden en verdwijnt deze miraculeus net niet in doel. Bijna het deksel op de neus voor JG!

Gemekker, geleuter en gezaag in de kleedkamer tijdens de rust, want de nervositeit neemt alleen maar toe. Toch weet trainer Peter Cauchie zijn troepen gefocust te krijgen, en maant aan op goed voetbal van achteren uit, zoals de vorige weken werd gedaan. Hij verschuift Glenn Panis naar de rechtsmidden en Robin Denayer komt op middenlinks. En al na 5 minuten krijgt JG een eerste halve kans, maar Floriaan Mons kan een moeilijke voorzet van Job Fransen niet goed raken en schiet de bal hoog over. Even later een vrije trap op de linkerkant, die door Kurt Van Keymeulen over de muur wordt gewipt, waar Robin Denayer (met enige moeite) de bal door een bos van benen in doel kan knallen. Hij scoort niet veel doelpunten, maar als hij scoort, zijn het belangrijke! Opluchting troef bij de bezoekers, en net zoals vorige week krijgt de hele ploeg een boost om de voorsprong koste wat kost te behouden. Sterker nog, na een fout van de plaatselijke kapitein op de zéér gedreven Jens De Roeck, krijgt deze een rode kaart en moet de thuisploeg met 10 man verder. Bij de daaropvolgende vrijetrap vechten Kurt Van Keymeulen en Glenn Panis net zoals Mbokani en Jovanovic destijds bij Standard om de bal, maar Glenn Panis trekt aan het langste eind en mag de vrije trap voor zijn rekening nemen. Zijn kanonskogel stuitert uit de handen van de keeper, Guy Smet smijt zichzelf als een volleerde valschemsspringer naar de bal en kan hem doortikken naar Kurt Van Keymeulen die de makkelijkste goal uit zijn carriere maakt: 0-2 en boeken toe!!! Tijd voor wat gallery-play denkt Glenn Panis, en na een kort genomen hoekschop dribbelt hij enkele spelers naar huis, legt van net buiten de kleine baklijn aan en knalt de bal via de handen van de keeper op de deklat. Meteen de laatste kans van de partij, en de verwachtte 3 punten mogen mee naar het Wilgiers-stadion.

In de andere wedstrijden maken geen enkele van onze concurrenten een fout: Wit-Zwart wint op Aaigem, Denderhoutem wint van Idegem en Deftinge wint op een diefje bij Winnik. Gelukkig zullen deze 3 ploegen elkaar de volgende weken moeten bekampen, waardoor de kans groot is dat Jong Geraardsbergen nog wat meer kan uitlopen. Met 2 thuiswedstrijden tegen de laatste 2 in het klassement en een niet te onderschatten verplaatsing naar Haaltert ziet het er goed uit.

De andere beloftenploeg speelde slechts 55′ tegen de leider (Edeboys), waarna deze aan het vechten gingen met de scheidsrechter en de uitslag dus op 5-0 in het voordeel van JG zal bepaald worden. de stand was trouwens op dat moment 0-0, dus niet bitter slim…

De 1e ploeg blikte ’s avonds Sint-Goriks in met 5-0, met doelpunten van Nathan Poelman (2x), Frederick Derk, Jordy Aubeeck en Niels Groeninckx. Is de trein nu vertrokken?

Het eetfestijn vorig weekend voor een record-aantal van meer dan 700 gegadigden gezorgd heeft. Hartelijk dank hiervoor!

opstelling JG: Thierry Martens, Kurt Van Keymeulen, Glenn Panis, Thomas Deslagmeulder, Thomas De Brauwer, Vincent Mathieu, Jens De Roeck, Job Fransen, Robin Denayer, Koen Guldemont, Floriaan Mons

bank: Jeffrey de Cremer, Andy Van Cutsem, Guy Smet, Jean-Luc Fostier

doelpunten: 55′ Robin Denayer (0-1), 70′ Kurt Van Keymeulen (0-2)

gele kaarten JG: Jens De Roeck

opmerkelijk:
– Geen Gouden 11 punten voor de studentenploeg, het reglement schrijft immers: Indien een wedstrijd uitgesteld of stilgelegd wordt, vervallen alle punten van die 2 ploegen voor die speeldag
– Bij de beloftenploeg was er enige discussie over de assists, dus heb ik er even het reglement bij genomen en dat zegt:
Rebounddoelpunten:
Goals die meteen volgen nadat de bal uit doel werd gekeerd (door keeper of speler op de doellijn) of nadat de bal via het doelhout terug in het veld belandde, leveren een assist op.
dus bij 1e goal assist voor Kuvak
Wanneer een assist wordt aangeraakt/gedevieerd door een MEDESPELER en de bal amper van richting verandert en ook zonder deze tussenkomst bij de uiteindelijke doelpuntenmaker was gekomen, is er sprake van een DUBBELE ASSIST. Beide spelers krijgen een assist achter hun naam.
dus bij 2e goal assist voor zowel Glenn Panis als Guy Smet

Tot volgende week!!!