De A-beloften van Jong Geraardsbergen dienden na hun sterke start te bevestigen op Bonanza, dat slechts één puntje lager stond in de rangschikking. Bij de cowboys stonden maar liefst 4 spelers op het blad die vorig jaar nog bij de 1e ploeg mochten aantreden. Bezoekende trainer Peter Cauchie had kopzorgen en kreeg met moeite 15 man op het scheidsrechtersblad. Job Fransen was kangoeroes gaan tellen in Australië, Kurt Van Keymeulen had nog steeds last van een geblokkeerde rug én doordat de 1e ploeg ’s avonds tegen FCE Moerbeke diende te spelen, konden de bankzitters niet meespelen met de beloften. De ploeg bestond uit: Thierry Martens, Glen Panis, Floriaan Mons, Thomas Deslagmeulder, Ward Vanderputten, Johan Mees, Yusuf Ors, Jens De Roeck, Robin Denayer, Tom Van Den Bossche en Maxime Devaster. Bank: Guy Smet, Gustavo Santos, Thomas De Brauwer en Kurt Van Keymeulen.

Op een toch wel zeer mooi A-terrein van Bonanza kwamen beide ploegen tot goed voetbal toe. (Hopelijk krijgen ook de beloften van JG bij thuiswedstrijden eens de kans om op het A-terrein te spelen?). Na een studieronde van 10 minuten is het bij de eerste halve kans al meteen raak: Tom Van Den Bossche kan met de tip van de schoen via een scherpe hoek de bal in doel schieten. 0-1 en JG op rozen. Even later mag Maxime Devaster doorgaan in het strafschopgebied, maar net voor hij kan afwerken wordt hij onderuit gebuffeld door een lompe verdediger. De scheidsrechter ziet er echter geen strafschop in. Maxime begrijpt er helemaal niets van, legt zijn haar in de gebruikelijke plooi en speelt verder. Bonanza heeft thuis nog geen punten laten liggen en drukt enkele keren stevig het gaspedaal in. Gelukkig speelt Yusuf Ors de match van zijn leven en kan hij op zijn eentje het middenveld onder controle houden. Toch kan Bonanza er enkele malen doorkomen: op de eerste poging is er een acrobatische panterreflex nodig van Thierry, maar op de 2e poging wordt zijn afgeweerde bal door een goed gevolgde spits in doel gewerkt: 1-1 en alles te herdoen. Trainer Cauchie grijpt meteen in en brengt met Thomas De Brauwer en Guy Smet verse krachten tussen de lijnen. En amper enkele minuten daarna maakt Tom ‘de killer van Liedekerke’ Van Den Bossche zijn naam waar, hij kapt met rechts zijn verdediger uit en knalt met links de bal in het dak van het doel. 1-2 en JG verdiend op voorsprong. Bonanza probeert dan nog iets terug te doen, maar verder dan smerig natrappen door Dominique De Pelsmaeker op Floriaan Mons komt het niet. De scheids had hier gerust een rode kaart mogen trekken. Ruststand 1-2.

Tijdens de rust krijgen de thuisspelers een donderpreek (inclusief nieuwe tactische richtlijnen) van hun trainer die zelfs tot in de bezoekende kleedkamer te horen is (waarvoor dank – misschien volgende keer iets minder luid roepen?) Maar Jong Geraardsbergen heeft al genoeg bewezen dit seizoen dat het met de druk omkan, en houdt het hoofd koel. In de 10e minuut van de 2e helft volgt dan misschien wel dé beslissende fase van de wedstrijd: thuisspeler Alwin Van Den Steen wordt al dan niet foutief afgestopt op de rand van de 16, maar de scheidsrechter geeft ook hier géén strafschop. Gezien de niet gefloten penaltyfout op Maxime in de 1e helft, staan de bordjes op dat gebied in evenwicht. Goed gezien van de scheids! Sterker nog, in dezelfde fase kan Glen Panis de bal met zijn fluwelen rechter perfect de diepte insteken, waardoor Maxime Devaster alleen op doel kan afgaan, de keeper kan omspelen en de verlossende 1-3 scoren. De cowboys begrijpen er niets van en schreeuwen moord en brand. Maxime legt zijn haar nogmaals in de gebruikelijke plooi en viert zijn doelpunt uitbundig. De wedstrijd wordt nu bitsiger en bitsiger, wat lepe vos Robin Denayer de gelegenheid geeft om maar liefs 3 thuisspelers een gele kaart aan te naaien (kwestie van zijne naam wat eer aan te doen). En amper 5 minuten na de 1-3 kan Maxime Devaster doorgaan op links en de bal perfect klaarleggen voor Tom Van Den Bossche die zijn 3e van de namiddag maakt: 1-4 en wedstrijd gespeeld. En dat ze bij Bonanza nóg gefrustreerder beginnen te geraken, wordt even later duidelijk. Na een verdedigende actie komt Dominique De Pelsmaeker te laat met zijn tackle en trapt smerig na op Maxime Devaster. Maxime staat recht, legt zijn haar voor de 3e keer deze namiddag in de gebruikelijke plooi en geeft Dominique een lichte kopstoot. Deze gaat theatraal liggen en begint als een net gevangen platvisje te spartelen. De scheidsrechter komt tussenbeide en geeft beide spelers -terecht- de rode kaart. Al bij al een domper op de feestvreugde bij JG, want hier zullen wel enkele weken schorsing van komen. Gelukkig is de wedstrijd dan al gespeeld en kan JG de 3 punten mee naar huis nemen. Eindstand 1-4.
Na de wedstrijd was er trouwens nog een opstootje, de plaatselijke trainer weet het verlies namelijk aan de scheidsrechter, die kreeg het ene verwijt na het andere naar het hoofd geslingerd (zelfs niet voor publicatie vatbaar!). Als daar maar geen verslag van komt..

Verder in de reeks speelt leider Denderhoutem 2-2 gelijk op het voorlaatst geklasseerde Ophasselt, waardoor Jong Geraardsbergen alleen aan de leiding komt (20 op 24) met één punt voorsprong op het duo Denderhoutem/Wit-Zwart. Op 4 punten volgen Bonanza en Haaltert, voor Winnik (15) en Deftinge (14). Volgende week mag JG op bezoek bij Idegem, dat met 43 tegendoelpunten de zwakste verdediging heeft. Hopelijk blijven de voetjes op de grond! Maar met Haaltert vs Wit-Zwart, Sk Denderhoutem vs Nederhasselt en Winnik vs Bonanza kunnen we hier wel een zeer goede slag slaan in het klassement. Supporters op post!

Stand
1. J. G’bergen A 8 6 0 2 33-13 20
2. SK D’houtem 8 6 1 1 37-8 19
3. Wit-Zwart A 8 6 1 1 31-8 19
4. Bonanza 8 5 2 1 27-14 16
5. Haaltert 8 5 2 1 23-16 16
6. Winnik 8 5 3 0 19-14 15
7. Deftinge 8 4 2 2 24-22 14
8. Nederh. 8 4 3 1 15-13 13
9. Aaigem 8 3 4 1 19-21 10
10. St. D’leeuw 8 3 4 1 20-26 10
11. Neigem 8 2 4 2 22-26 8
12. E. Moerbeke 8 1 3 4 15-23 7
13. Overboel. 8 1 5 2 7-32 5
14. W. Idegem 8 1 6 1 14-43 4
15. Ophasselt A 8 0 5 3 16-29 3
16. Okegem 8 0 7 1 9-23 1