Aan de leiding na eerste heenronde

Uitslag: 3-5

Een zeer gemotiveerde thuisploeg probeerde direct de wedstrijd in handen te nemen. Doch de bezoekers deden er alles om hun stempel te drukken, waar ze in eerste instantie niet in slaagden. En na 10’ minuten was het zover, de thuisploeg opende de score: 1-0. Door dit doelpunt kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd en enkele minuten later op aangeven van Mie nette Nathalie het eerste tegendoelpunt. Ze had duidelijk de smaak te pakken en na terug een voorzet van Mie kopte Nathalie enkele minuten later de 1-2 in de netten. Juist voor affluiten miste de bezoekers nog een penalty.

Na de koffiepauze namen de bezoekers de wedstrijd in handen en bleven druk zetten op de thuisverdediging, deze maakte de onvermijdelijke fout op Ann in de 16. Het was diezelfde Ann die van op de stip de 1-3 op het bord zette. Een paar minuten later, na een mooie voorzet van Mie, nette Ann een volgende doelpunt: 1-4. En na een half uur in de tweede  helft haalde onze Captain Cindy uit met een mooie lobbal: 1-5. Wie dacht dat hiermee de wedstrijd was gespeeld, had het verkeerd voor. In de laatste 10 minuten zette de thuisploeg een slotoffensief in. Ze kwamen nog terug tot 3-5.

In de laatste minuten was er nog een spijtig voorval, na een contact tussen 2 meisjes, bleef er iemand van de thuisploeg op de grasmat liggen. Ze werd later afgevoerd naar de kliniek, We wensen deze speelster een spoedig herstel toe.

Speelsters van Jong Geraardsbergen doe het even goed in de eerste terugronde!