Sterke comeback

Uitslag: 3-4

De studentenploeg vestigt bij aanvang van de wedstrijd tegen Erembodegem een nieuw persoonlijk record inzake de duur van de opwarming. Door een vergeten portefeuille moest de wagen van Bert Souffriau rechtsommekeer maken. In de wagen niet alleen nog drie andere topspelers, maar ook de uitrusting van de studentenploeg. Waardoor opwarmen slechts mogelijk werd op 10 minuten voor de start van de wedstrijd.

De ploeg werd op enkele punten gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd van vorige week. Koos Fransen en Sam Matthijs verdwenen uit de selectie. Zij werden vervangen door Daan Van Nieuwenhove en Jonas Pols, die vorige week nog in het middenveld speelde. Jonas Janssens en Tim Buyl behielden hun plaats achterin, terwijl Stijn Steenackers zoals gewoonlijk de netten verdedigde. Maarten De Tant, kapitein Bert Eeckhout en Jens Nyssen startten op het middenveld. Voorin kon trainer Bart Lauwereys opnieuw rekenen op zijn broer Dries. Hij werd bijgestaan door Stijn Huysveld en Bram Van Der Baeten. Jonas Hanssens, Andy Van Cutsem, Bert Souffriau en Jonas Souffriau hielden de bank warm.

Na een aarzelende aanvangsfase is het Erembodegem dat als eerste de netten vindt. De gebruikelijke tegengoal is normaal het signaal voor de studentenploeg om wakker te worden, maar op het halfuur maakt Erembodegem er al 2-0 van. De studentenploeg probeert voet aan grond te krijgen en naarmate de rust nadert neemt ze de match in handen. De aansluitingstreffer komt er nog voor de rust, Dries Lauwereys ontvangt de bal in de zestien, maar ziet niet meteen de mogelijkheid om te schieten. De uit blessure teruggekeerde spits ziet dat linksback Tim Buyl hoog is meegeschoven en bedient hem. De nummer vijf van JG haalt uit met een schitterend afstandsschot en de bal verdwijnt in doel. De aansluitingstreffer is een feit, maar de euforie is van korte duur. Erembodegem maakt er kort na de aansluitingstreffer nog 3-1 van, en zo staat de ruststand op het bord.

Jens Nyssen

Na de motivatiespeech van trainer Lauwereys begint Jong Geraardsbergen scherp aan de tweede helft. Het gevoel dat het mogelijk blijft is aanwezig en dit gevoel wordt bevestigd wanneer Jens Nyssen via een doorsteekpass Dries Lauwereys bereikt, die de bal zuiver in het doel werkt. Even later gaat Jens Nyssen neer in het strafschopgebied. Het is Dries Lauwereys die de bal opeist. De spits, die duidelijk vertrouwen heeft geput uit zijn eerste doelpunt, zet de keeper op het verkeerde been maar trapt de bal tegen de paal en laat zo de kans om de gelijkmaker te scoren liggen.

Op het uur een opmerkelijke gebeurtenis. Twee Erembodegemse spelers botsen tegen elkaar op en moeten beiden worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Erembodegem is de kluts kwijt en daar maakt de studentenploeg handig gebruik van. Jonas Hanssens gaat over links richting doellijn, met een schijnbeweging zet hij de rechtsback van Erembodegem in de wind, waarna hij de bal uit stand richting de aan het penaltypunt opgedoken Bert Eeckhout trapt. Deze werkt koel de gelijkmaker tegen de netten.

Erembodegem is nu op verdedigen aangewezen. De studentenploeg gaat op zoek naar de overwinning. Tien minuten voor tijd wordt Stijn Huysveld aangespeeld net op de eigen helft. Hij draait weg van zijn man en gaat met een verschroeiend tempo zijn flank af. De vergelijkingen met Gareth Bale en nog sterker, Usain Bolt, vliegen in het rond. Wanneer hij de achterlijn bijna bereikt heeft ziet hij dat Jens Nyssen is opgedoken in de zestien en legt hij hem achteruit. Deze laat de kans niet liggen en maakt er 3-4 van.

Volgende week is het Super Saturday, wanneer de top zes van de reeks elkaar ontmoet in rechstreekse duels. De Edeboys ontvangen Vlierzele. Massemen gaat op bezoek bij Borsbeke en de studentenploeg neemt het op tegen Bavegem. De supporters worden bedankt voor hun aanwezigdheid en worden uiteraard zaterdag verwacht in het Wilgierstadion voor wat hopelijk opnieuw een mooie wedstrijd wordt.

Tot volgende week!