Op één punt van leider

Uitslag: 2-1

Na de mooie 14 op 18 van Jong Geraardsbergen diende er zaterdag bevestigd te worden tegen subtopper Nederhasselt. Deze ploeg heeft de meeste topploegen al partij mogen geven dit jaar, en deed het telkens niet onaardig. Oppassen dus geblazen voor de troepen van Peter Cauchie, ook omdat de Nederhasseltse trainer Bart Verplancke vorig jaar nog T2 was bij Jong Geraardsbergen en op (zoete) wraak belust was!

Dankzij het feit dat de 1e ploeg vrij was, kon er beroep gedaan worden op enkele A-kern-spelers. In doel nog steeds Thierry Martens, de enige die nog geen minuut gemist heeft dit seizoen. Voor hem Kurt Van Keymeulen, deze maal op backlinks, met centraal in de verdediging Thomas Deslagmeulder & Job Fransen en op backrechts Glen Panis, de nestor van de ploeg. Het toch wel indrukwekkende middenveld bevatte Jens De Roeck, Wesley De Wolf, Nard Matthys en Lars De Raedt. In de spits mochten Maxime Devaster en Johan Mees voor vuurwerk zorgen. Op de bank zaten Floriaan Mons, Jordy Aubeeck, Thomas De Brauwer en Robin Denayer.

Opvallend feit voor de wedstrijd: Nederhasselt was al ruim één uur op voorhand aan het opwarmen, ook al was er een aangenaam nazomers zonnetje. Wat gaan ze in de (veel koudere) winter doen?

De wedstrijd zelf begint furieus met enkele mooie acties die van achteren uit worden opgezet. JG dwingt enkele halve kansen af. Op het kwartier kan Maxime Devaster alleen doorgaan, maar wordt hij nog net gehinderd door een verdediger waardoor hij niet kan afwerken. Misschien volgende keer es gaan liggen Max? Even later ketst een weggekopte bal tegen het hoofd van Jens De Roeck, maar de bal gaat net over de kruising. Nog even later mag diezelfde Jens De Roeck met zijn zilveren rechter (aangezien hij een gouden linker bezit) aanleggen van aan de 16, maar zijn schot gaat naast. Nederhasselt kan er enkele malen uitkomen op counter, maar vooral door dom balverlies centraal op het middenveld. Gelukkig kunnen de verdedigers en vooral kapitein Thierry hun netten schoonhouden. Ruststand 0-0.

Tijdens de rust doet trainer Peter Cauchie zoals alleen hij dat kan de juiste vervanging: Jordy Aubeeck komt vooraan Johan Mees vervangen en bij zijn eerste actie is het meteen raak. Jordy krijgt de bal perfect aangespeeld door Lars De Raedt en kan de keeper tegenvoets verschalken. 1-0 en JG op rozen. Daarna valt de partij even stil, tot Jordy Aubeeck in de 70e minuut de achterlijn haalt en hard voorzet. De bal raakt echter het been van een verdediger, schiet de lucht in en zet koers richting kleine baklijn. Daar kan de mee opgekomen Kurt Van Keymeulen met een détente á la Dieumerci Mbokani boven iedereen uitkomen en de 2-0 tegen de netten koppen. Het Wilgiersstadion ontploft. Het wordt dan wel nog even spannend als door een misverstand tussen verdediger en keeper een aansluitingstreffer kan gescoord worden, maar Jong Geraardsbergen kan de partij rustig uitvoetballen en met een 2-1 winst de verwachte 3 punten thuis houden.

Aangezien Bonanza en Haaltert allebei punten laten liggen, springt JG naar plaats 2 in het klassement, op één luttel puntje van leider Denderhoutem. Volgende week volgt de 2e clash (na Wit-Zwart) van dit seizoen, want moeten we op bezoek bij de cowboys van Bonanza. Supporters op post !