RSL Denderhoutem – Jong Geraardsbergen: 1 – 4

Jong Geraardsbergen blijft in pole-position

We speelden opnieuw op zondag, maar dan in de namiddag en het was voor beide ploegen aanpassen aan de zeer warme temperaturen in dit prachtige, nazomerse weekend van oktober.

Denderhoutem had er minder problemen mee dan Jong Geraardsbergen. En reeds na 5’ kwamen de leiders op achterstand:1-0. De bezoekers kwamen heel moeilijk in de wedstrijd en na enkele positionele wijzigingen kwam er lichte beterschap en de leiders kwamen meer en meer in de wedstrijd. Achteraan hield men de deur goed dicht. Na 35’ zette Sabine Vanderweeën voor en Mie Vermorgen nette de gelijkmaker:1-1. Een  minuut later zette diezelfde Mie voor en Ann Scheirlinckx zette de bezoekers op voorsprong: 1-2. Voor we gingen rusten, zette Ann voor en Sabine diepte de voorsprong uit:1-3. Zo konden de bezoekers even op adem komen in de schaduw op het veld.

Na de rust ging Jong Geraardsbergen op hetzelfde elan verder en diepte onmiddellijk de voorsprong uit. Na een voorzet van Ann zette Mie de 1-4 op het bord. In de 2de helft kwam Denderhoutem niet over hun helft, maar Jong Geraardsbergen slaagde er niet in de voorsprong uit te diepen. Dus telden beide ploegen in deze broeierige temperaturen de minuten af en de wedstrijd viel stil. Toen de scheids de wedstrijd affloot, was dan ook iedereen tevreden.

Volgende week ontvangen de leiders de tweede in de stand: Jong Geraardsbergen – E. Aalst. De wedstrijd wordt gespeeld om 17u op het veld in de Voldersstraat. Dus supporters, familie, bestuurslui en jeugdspelers: allen op post om jullie Dames aan te moedigen.