Verslag vanuit Jong Lede:

Foto’s wedstrijd Geraardsbergen – KVC

We moesten gisteren heel vroeg uit de veren voor een trip naar de pittoreske Vlaamse Ardennen in Geraardsbergen. Dat het schitterend weer was maakte evenwel alles goed. De moeders maakten er bij het mooie terrasjesweer een happening van en gingen na aankomst onmiddellijk op zoek naar de befaamde mattentaarten. Bij een ‘stevige’ kop koffie werd de bekerwedstrijd van woensdag nabesproken en de wedstrijd tegen Jong Geraardsbergen voorbeschouwd. Net zoals KSV Oudenaarde dat in de Nationale A reeks uitkomt een maat te sterk bleek voor onze jongens in de bekerwedstrijd van woensdag, gingen we er van uit dat Jong Lede een maat te sterk zou zijn voor de gastheren uit Geraardsbergen. Natuurlijk is een wedstrijd tegen een beter voetballend team een uitgelezen gelegenheid om te leren en te ontwikkelen en dat hebben onze jongens tegen Oudenaarde zeker ervaren. Het bleef wel een occasionele ervaring voor Jong Lede net zoals de voorbereidingswedstrijden tegen Tempo Overijse of Bornem waren geweest. Anders wordt het als je een team inschrijft in een reeks die boven het niveau van de jongens uitstijgt. Dat kan geen grote bijdrage opleveren aan de ontwikkeling van de jeugdspeler dachten we met zijn allen. In Geraardsbergen is dit evenwel het geval en we begrijpen nu na gesprekken ter plaatse dat dit het gevolg is van een samenloop der omstandigheden. Wat rest zijn harde statistieken voor het team van Jong Geraardsbergen maar ook heel veel respect van de spelers, begeleiders en ouders van Jong Lede. Respect voor het aangehouden doorzettingsvermogen om ondanks alle nederlagen toch maar telkens opnieuw te trainen en wedstrijden te spelen. Respect ook voor de fair play en een blijvende ambitie om goed voetbal te spelen. Respect ook voor de trainer die zijn jongens positief blijft coachen en motiveren wat de score ook is.
…en een houten kop voor de Wim naar het schijnt!

Link naar de blog van U17 Jong Lede: http://www.bloggen.be/u17_kvc_jong_lede/archief.php?ID=1366981

Fotoreportage : http://www.zita.be/foto/115177/voetbal/jong-geraardsbergenkvcu17