De zon voorspelde een mooie pot voetbal in het Wilgierstadion. De tegenstander was Massemen, de enige ploeg in de reeks die in de eerste drie wedstrijden geen punten liet liggen. De studentenploeg startte met Stijn Steenackers in doel, Daan Van Nieuwenhove en Tim Buyl op respectievelijk rechts- en linksback, en Jonas Janssens en Sam Matthijs centraal achterin. Het middenveld werd bevolkt door Jonas Pols, kapitein Bert Eeckhout (die zijn aanvoerdersband speciaal voor deze wedstrijd liet overvliegen uit de fanshop van AC Milaan) en Jens Nyssen. Voorin moesten rechterflank Simon Ramboer, linkerflank Wouter Van Muylem en centrumspits Dries Lauwereys voor het mooie weer zorgen. Deze laatste trok meteen alle aandacht naar zich toe door de opwarming aan te vatten in een marcelleke. Jonas Hanssens, Pieter Stevens, Stijn Huysveld en Jonas Souffriau werden door trainer Bart Lauwereys op de bank geplaatst.

Na een kwartier voetballen en enkele (halve) kansen voor Massemen zorgt de studentenploeg een eerste keer voor gevaar. Simon Ramboer maakt de actie over rechts en zet mooi voor, maar Dries Lauwereys heeft teveel tijd om na te denken en werkt de bal op de een of de andere manier over en naast het doel. Hij begrijpt het zelf ook nog steeds niet. Na 21 minuten omspeelt een doorgebroken speler van de wit-blauwen Stijn Steenackers. Hij werkt netjes af en maakt er dus 0-1 van. De Massemse storm luwt op het halfuur en Jong Geraardsbergen trekt de wedstrijd naar zich toe. Op slag van rust vangt Bert Eeckhout een afvallende bal op na een vrije trap, hij schiet richting doel maar kraakt zijn schot. Jonas Pols, die voor de vrije trap positie had gekozen in de zestien, neemt de bal aan en draait richting doel. The man with the pink shoes aarzelt niet en legt de bal met z’n linker in de rechterhoek.

Na rust behoudt Jong Geraardsbergen de controle over de wedstrijd. De bezoekers zijn duidelijk nog niet bekomen van de gelijkmaker wanneer na 5 minuten al de 2-1 valt. Jens Nyssen stuurt Stijn Huysveld de hoek in, deze behoudt goed het overzicht en legt de bal voor doel klaar voor Wouter Van Muylem, die de bal tegen de netten prikt.

Massemen gooit nu alles naar voor maar zorgt, naast een afstandschot dat op de paal belandt, nooit echt voor gevaar. Het blijft natuurlijk wel bibberen, tot in de 79ste minuut. Simon Ramboer speelt Jens Nyssen aan. Deze veinst een schot maar steekt de bal uitstekend binnendoor. Stijn ‘de zwazje’ Huysveld is net voor de keeper op de bal en zorgt met de 3-1 voor de verlossing, waardoor de leider in de reeks zijn eerste puntenverlies van het seizoen lijdt.

De studentenploeg dankt zijn supporters. Volgende week staat de verplaatsing naar Mere op het programma.