Na de perfecte opener vorig weekend (2-1 winst tegen Winnik), trokken de beloften van Jong Geraardsbergen voor misschien wel dé wedstrijd van het seizoen naar FCE Moerbeke. Maar liefst 7 spelers en coach Peter Cauchie maakten deze zomer namelijk de overstap van de groenwitten naar de andere kant van de (Ouden)berg. De “bende van 6” wou iets rechtzetten en iedereen was erop gebrand een goede prestatie neer te zetten.

Jong Geraardsbergen begon de wedstrijd met quasi dezelfde opstelling als vorig weekend: kapitein Thierry “Lukaku” Martens in doel, met daarvoor Kurt Van Keymeulen, Floriaan Mons, Thomas Deslagmeulder & Niels Groeninckx. Op het middenveld mochten Maxime Devaster (die zijn haarband blijkbaar was vergeten), DJ Lars De Raedt en de uit blessure teruggekeerde Job Fransen en Robin Denayer opdraven. In de spits deze keer geen Tom Van Den Bossche, die met een doelpunt en een assist vorige week het verschil maakte. Gelukkig kan trainer Cauchie over een brede kern beschikken, en posteert hij vooraan het droomduo Johan Mees en Wouter Bellemans.

De match begon met enige vertraging, aangezien de KBVB het blijkbaar niet voor elkaar krijgt een scheidsrechter ter plaatse te krijgen. Lokale 1e ploeg-speler Peter Smeulders offerde zich op en floot, zo bleek achteraf, een vlekkeloze partij. Waarvoor dank.
Het eerste kwartier van de wedstrijd was een studieronde, waarin de hitte en vooral de plaatselijke akker niet veel voetbal toeliet. Na 25′ begaat Kevin Spitaels een onnodige overtreding op Wouter Bellemans waardoor JG (net als vorige week) een strafschop krijgt. Deze keer gaat hij er gelukkig wél in: Kurt Van Keymeulen zet de doelman op het verkeerde been en de 0-1 is een feit. FCEM is volledig van slag maar het is vooral JG dat de verdienste heeft om van achteren uit zoveel mogelijk probeert uit te voetballen. Na een mooie rush op links kan Niels Groeninckx een 1-2 aangaan met Robin Denayer, maar zijn kanonsschot spat uiteen op de deklat. Even later is het dan toch raak, wanneer Maxime Devaster volledig naast de bal trapt (we zullen het maar op het plein steken), gelukkig belandt de bal via zijn rug bij Wouter Bellemans, die gekruist de keeper kan verslaan: 0-2. JG voelt dat het de wedstrijd kan doodmaken en Robin Denayer kan net niet afwerken na een mooie individuele actie. Toch kan JG nog voor de rust op 0-3 komen via een knap kopbaldoelpunt van (opnieuw) Wouter Bellemans, na een banana-voorzet van Johan Mees. Job Fransen maakt er ei zo na nog 0-4 van, maar zijn schot zoeft nipt voorbij de kruising. De lokale groenwitten beginnen meer en meer tegen elkaar te zagen en zijn blij als scheidsrechter-ad-interim Peter Smeulders de 1e helft affluit.

Tijdens de rust hamert laatste man én rots-in-de-branding Floriaan Mons erop om zeker geen tegendoelpunt te slikken en blijven op het elan door te gaan. Na zijn superlekkere stoofvlees-friet-schotel van donderdag na de training, kunnen we natuurlijk niet anders dan luisteren naar zijn wijze woorden. Bankzitters Vincent Mathieu, Koen Guldemont en Yusuf Ors mogen aan de bak (de plaatskes zijn duur!) maar het is vooral het duo Johan Mees-Wouter Bellemans die in de 2e helft voor een hoofdrol zorgt. Maar liefst 3 keer vindt Johan Mees de vrijstaande Wouter Bellemans en die kan de 0-4, 0-5 én 0-7 aanteken. De van Bever overgekomen supporters zijn door het dolle heen! Ondertussen had Maxime Devaster zijn sterke wedstrijd nog bekroont met een mooi doelpunt (de 0-6), na een voorbereidende actie van assistkoning Johan Mees. FCEM komt er in de 2e helft totaal niet meer aan te pas. De bezoekers ruiken bloed en besluiten dan maar om voorzitter Guy Smet in de spits te gooien. En op een corner van Yusuf Ors (die een kwartier voor de wedstrijd nog wakkergebeld is moeten worden door onze coach), kan Guy Smet de bal in één tijd mooi op de slof nemen en hem tegen de netten trappen: 0-8 en iedereen (vooral Guy zelf) door het dolle heen! Rechtsback Kurt Van Keymeulen mag daarna nog 5 minuten in de spits gaan spelen, en bewijst zijn goeie vorm door een teruggelegde bal van Yusuf Ors mooi in het hoekje naast de doelman te plaatsen: 0-9. Met een Jovanovic-rush snelt hij naar de supporters die ook deze keer talrijk zijn opgekomen, waarvoor dank. Meteen het laatste wapenfeit van de wedstrijd, want de scheidsrechter fluit meteen na de aftrap af. Eindstand 0-9.

Man van de match is natuurlijk Wouter Bellemans met 5 doelpunten, maar ook de 4 assists van Johan Mees zijn een sterke individuele prestatie.
6 op 6 voor Jong Geraardsbergen, en meteen een mooie uitgangspositie om volgende week Deftinge thuis te ontvangen voor een 2e derby op rij.
Bij de andere beloften van Jong Geraardsbergen noteren we een zeer sterke comeback: van 0-3 naar 4-3 en ook daar zijn de 3 punten een feit. Proficiat!