Op deze zonnige zomerdag werd de openingsspeeldag van het seizoen 2011-2012 op gang getrapt in de Voldersstraat in Geraardsbergen (Onkerzele).

Jong Geraardsbergen heeft toch wel een hele metamorfose ondergaan: er werden heel wat nieuwe spelers aangetrokken, het provinciaal label werd gehaald bij de KBVB en er werden 4 nieuwe kleedkamers, een kiné-ruimte én een groot ballenkot bijgebouwd. Verder heeft het A-terrein verlichting gekregen en zullen de thuiswedstrijden op zaterdagavond om 20h gespeeld worden.

Chapeau aan de sponsors, heel het bestuur en de talrijke vrijwilligers die dit allen tot stand hebben kunnen brengen!

De 1e ploeg van JG komt onder leiding te staan van het duo Kevin Waegemans en Bram Keppens. De 2 beloftenploegen worden gecoacht door Peter Cauchie en Bart Lauwereys.

Beloftenploeg A die uitkomt in de afdeling 2 RESERVEN J (Oost-Vlaanderen) mochten vandaag Winnik ontvangen.

Trainer Cauchie kon rekenen op een sterke kern, met maar liefst 5 spelers die samen met hem deze zomer de overstap maakten van Eendracht Moerbeke.

In doel Thierry Martens, kapitein van dienst. Voor hem stonden oude rot Kurt Van Keymeulen, de kalende Floriaan Mons, de zeker niet kalende Thomas De Slagmeulder en de vinnige Niels Groeninckx. Op het middenveld mochten Johan Mees, Lars De Raedt, Maxime Devaster (met haarband) en een zeer gedreven Mathieu Vincent opdraven. Vooraan moesten Koen Guldemont en Tom Van Den Bossche voor de doelpunten zorgen.

Na amper 10′ kan Tom Van Den Bossche slalommen in de grote rechthoek en de bal al dan niet over de doellijn werken. Een Winnikse verdediger waant zich dan even voor doelman en slaat de bal uit het doel. De scheidsrechter is heel mild met een gele kaart én een penalty voor Jong Geraardsbergen. Op de koop toe wordt deze gemist door Koen Guldemont, die prompt wordt vervangen door Wouter Bellemans.

Daarna is het allemaal Jong Geraardsbergen dat de klok slaat, met een sterke opbouw van achteren uit en enkele gevaarlijke crosses die voor enkele open kansen zorgen. Na 20′ is het dan toch raak wanneer Kurt Van Keymeulen in de scrimmage de 1-0 kan aantekenen, na alweer een actie van Tom Van Den Bossche. Diezelfde Tom kan 10′ voor rust dan mooi de 2-0 optekenen na een afgemeten voorzet van Wouter Bellemans. De score had nog veel hoger kunnen oplopen, maar een niet echt goed bespeelbaar B-terrein én de moordende zon zorgden voor falen bij de afwerking. Ruststand 2-0.

Na de rust komt Winnik met een andere opstelling (4-3-3) op het plein en dat zorgt toch wel voor problemen bij JG. Gelukkig werkt iedereen dubbel zo hard om de voorsprong niet meer weg te geven, en komt keeper Thierry enkele keren gepast tussen. In de 70e minuut krijgt Winnik dan een vrije trap op 25 meter van het doel, en deze wordt met een Roberto Carlos-achtig kanonschot in doel gewerkt: 2-1 en de aansluitingstreffer is een feit. Gelukkig is ook bij Winnik de kaars al uit en kan JG de wedstrijd rustig uitvoetballen. De eerste 3 punten zijn een feit en we kunnen met een gerust gemoed afzakken naar de Zikastraat volgend weekend voor dé derby van het seizoen tegen Eendracht Moerbeke.

gele kaarten: Wouter Bellemans, Lars De Raedt
doelpunten: 20′ Kurt Van Keymeulen 1-0, 35′ Tom Van Den Bossche 2-0, 70′ x 2-1

Kurt Van Keymeulen

Tom Van Den Bossche

 

De 2e beloftenploeg verliest op het veld van Herzele met 6-3, na doelpunten van Jens Nyssen (2x) en Dries Lauwereys.
De 1e ploeg wint in een bomvol Wilgierstadion tegen Wilskracht Idegem B met 2-0 na doelpunten van Kevin Denie en Nathan Poelman.

Wedstrijden volgende week:

1e ploeg JG naar Manolito Onkerzele: zondag 11 september om 15h
beloftenploeg A naar Eendracht Moerbeke: zaterdag 10 september om 15h
beloftenploeg B ontvangt thuis Oordegem: zaterdag 10 september om 15h

Supporters op post!!

Groetjes

Kuvak