Beste sportvrienden…. Het is een feit …. We konden vandaag feesten als de beesten!!!

Ook al verklap ik hiermee al wat hieronder gaat komen …. WE HEBBEN GEWONNEN !!!!

OK, we weten allemaal dat winnen niet het allerbelangrijkste is en mag zijn bij onze duiveltjesploeg, maar kom… het doet toch eens deugd om na talrijke nederlagen toch ook eens een overwinning te vieren.

Startploeg: Killian in het doel, Niels laatste man, Senne op links, Ian op rechts en Inte als spits.  Achiel was enige reserve.

Aftrap JG: we zien direct mooi combinatievoetbal van beide ploegen en iets zegt ons hier al dat het vandaag wel vrij goed zit.  We zien onze kinderen onder leiding van trainer Timothy echt mooi en vlot combinaties op touw zetten, we zien ze vechten voor elke bal en vooral …  ze blijven doorgaan na elke actie.

Inte speelt mooi door naar Senne, bedient Ian, Idegem onderschept maar daar staat sterke Niels en als ze dan toch voor doel komen, hebben we gelukkig Killian die zich voor elke bal gooit.  Dit zien we talrijke keren.  Het gaat mooi op en af voor beide ploegen.

Helaas na een wat minder gelukte uittrap, komt Idegems spelertje gepast tussen en die twijfelt niet => 1-0.

Onze kindjes beseffen dat ze naast aanvallen, ook op tijd moeten komen verdedigen.  Ingooi Niels, Achiel loopt mooi de lijn af, probeert met afstandsschot, keeper redt met de voet.  Je moest onze kinderen zien spurten terug naar doel Killian om hem te helpen en Niels komt dan ook gepast tussen.  Bal gaat in het zijnet.

Kililan terug aan zet, zijn uittrappen gaan steeds verder en verder en bereiken Achiel tot bijna in het midden van het plein.  Als Idegem komt opzetten, moeten zowel Ian en Senne op de vleugels ook gaan helpen.  Grote Achiel valt pardoes over kleine Killian wanneer ze beide de bal uit het doel willen houden.  Soit, bal ging er toch niet in en onze 2 kapoenen konden er hartelijk om lachen.

Killian trapt terug uit, Achiel speelt door naar Ian  die vanop de middellijn een serieuze effort doet en met bal helemaal alleen op doel afgaat, nog een serieuze trap ook en …   => 1-1, zonder dat Ian het (denk ik) allemaal zelf goed beseft.  Het was dan ook zijn eerste goal sedert de start van zijn “voetbalcarrière”.

Nu krijgen we zowaar vleugels.  We zien eigenlijk een soortgelijke actie: bal vertrekkende van Killian, via Senne naar Achiel die ook van op het middenveld naar goal spurt => 1-2!!  Ik moet u de reacties van het publiek niet uitleggen zeker….!

Terug actie startend vanachter: Niels spurt naar middenveld, bedient Inte, Ian helpt ook waar kan, helaas kan Idegem onderscheppen en daar kan onze keeper Killian weinig aan doen => 2-2.

RUST,  wat peptalk van trainer Timothy en we gaan met frisse moed erweer tegenaan.

Idegem trapt af, Achiel, gedreven zoals altijd, shot erop los, pardoes op speler Idegem die er een pijnlijk neusje aan overhoudt.  Fair play wordt toegepast en we kunnen verder.  Terug Achiel naar Niels, speelt door naar Ian, keeper Idegem pakt.

Dan het moment van onze Inte: van vanachter loopt ze zowaar 3 spelertjes van Idegem voorbij, voor doel kan ze nog pasje geven aan Achiel, helaas gaat bal nipt naast.

Senne zal nu wel al gedacht hebben… nu is het mijn beurt he jongens en meisjes.  Ingooi Inte, naar Senne, lopen , lopen, lopen … shotten en vanuit onmogelijke hoek scoort hij zowaar => 2-3.

Bij aftrap Idegem pakken we bal direct terug af en ik denk dat ze er allemaal op geshot hebben voor doel: Ian, Achiel, Senne, Inte,.. de omstaanders zagen de bal wel 4 keer binnengaan in doel maar ofwel lag de keeper er vanbovenop, loste hij, stond daar dan toch weer Idegems been,… kortom bal wou er niet in.

Bij volgende fase: ingooi Ian, bal belandt in voeten van Idegemse speler => 3-3.

Eropvolgend, sterk JG: Senne rukt op op links, van ver proberen, keeper duwt bal nipt buiten.  Hoekschop via Achiel, Ian trapt, bal in zijnet.  Idegem komt weer opzetten.  Niet volgens onze Senne zijn goesting, die dan ook krachtig afpakt, supersterk was dat, shot op doel, keeper redt maar Senne bleef doorgaan en resulteert => 3-4!

Ook bij een volgende fase zien we een supersterke Senne (dit maal zonder muts!): ingooi Idegem, Senne pakt af, gaat er mee richting doel en twijfelt niet hoor => 3-5!

Komt Idegem nog eens opzetten, staat daar sterke Killian die goed staat te keepen.

We zien dan een Idegem evalueren van een fair play ploeg naar een ploeg die koste wat kost wil winnen en de spelers van Idegem kruipen alsmaar meer in doel van Killian.  We krijgen bijna geen ruimte meer om te voetballen en daardoor wordt het nog 4-5!

Die laatste minuut zoals de arbiter ons vertelde duurde wel suuuuperlang, maar allez, (als ze misschien zagen dat we niet van plan waren onze voorsprong nog uit handen te geven) floot uiteindelijk de arbiter af.

EINDSTAND:  4 – 5 !!!!!!!!

SUPERBLIJ waren onze kinderen.

SUPERBLIJ waren natuurlijk ook de ouders.  SUPERFIER ook want we zagen vandaag echt een ploeg op het veld staan, die alles heeft gegeven en waarbij vandaag ook echt alles goed werkte.

DANK aan onze trainer Timothy die dit ploegje uitstekend geleid heeft.

Het was werkelijk een plezier om hen vandaag bezig te zien.


Voor de statistici onder ons:

Vorige matchen tegen Idegem:

in oktober 2010 => verloren met 1-8

in november 2010 => verloren met 6-2

IN MAART 2011 => GEWONNEN MET 4-5 !!!!!!


Alvast tot de volgende …