U6 VOORDE – JG 26 februari 2011

Vandaag viel ons niet zomaar slecht weer te beurt maar konden we van een echt “hondenweer” spreken! Koude wind en pijpenstelen regen dus. Maar niet getreurd, onze rakkers begonnen met frisse moed aan de match.

De rangen binnen JG werden vandaag versterkt door Caitlin Bogaert.

Jarno in doel, Niels op het kopje, Killian vleugeltje L, Caitlin vleugeltje R, Achiel staartje en Alexandre als reserve.

Direct na de aftrap zat de vaart er bij JG al goed in; Niels naar Achiel die ver trapt langs de lijn, Voorde trapt buiten. Inworp Caitlin langs de lijn naar Achiel, trapt op verdediging, duel volgt met Niels, Achiel en Killian komen voor doel, keeper redt.

Uittrap Voorde, centraal breken ze door maar daar is Niels met een trap van formaat richting voorhoede; Achiel en Killian vechten voor (eigen) bal en trappen over de zijlijn. Inworp Voorde. Snelle actie van Voorde, komen voor doel maar Jarno redt prachtig. Uittrap JG in de voeten van Niels, mooie pas naar Achiel, duel volgt maar weet de bal alsnog naar voor te trappen, net naast! Alweer een snelle actie van Voorde en nu is het Killian die van op het vleugeltje weet te redden door de bal weg te trappen.

Vervanging Caitlin door Alexandre.

JG zet druk en komt voor doel. De verdediging van Voorde weet wat ze moeten doen en stoppen goed af. Op de rechterflank zetten ze door, Killian en Niels stoppen deze aanval af en inworp voor Voorde. Deze komen echter centraal alleen op doel, Jarno kijkt het groene gevaar recht in de ogen en komt op het gepaste moment uit, schot buigt af en raakt de paal. Jarno duikt alsnog op de bal, wat een save zeg! Uittrap keeper naar Achiel, korte draai en trapt naar voor. Voorde onderschept maar trapt over de zijlijn. Inworp Killian naar Alexandre, actie loopt vast op verdediging.

Vervanging Niels door Caitlin.

Bal komt op de flank terecht. Caitlin (volgens Patrick een nieuw, snel lopend  talent :-)) en Killian gaan in de aanval, eerste verschalking lukt en komen dicht in de buurt van de goal, verdediging wankelt, Achiel trapt maar keeper redt.

De aanmoedigingen van de supporters én de goede actie van zonet geven onze rakkers als het ware vleugels en vliegen er stevig in met nog meerdere mooie acties als gevolg.

Vervanging Niels door Achiel.

Ook Voorde staat niet stil en met een mooie actie van op rechts weten ze te scoren: 1-0.

Aftrap Caitlin en Killian, naar Alexandre maar loopt zich vast. Jarno krijgt het zwaar te verduren maar weet telkens te verhinderen dat de bal over de doellijn gaat. Hij keept als nooit te voren! Caitlin wordt getackeld door aanvaller tijdens een afstopfase; scheidsrechter fluit in voordeel JG en fairplay is hier aan de orde. Caitlin komt wenend van het veld, tegenspelertje had op haar dij geshot.

Achiel vervroegd terug op het veld. Onze aanvallers zetten mooie acties op maar telkens is er die verdediging van groen-wit.

Gevaar voor ons doel, hevig duel, getrek en geduw. Bal gaat over de zijlijn… Niels kreeg rake klap in de buikstreek en ook hij komt wenend van het veld. Gelukkig volgt het fluitsignaal van het einde van de eerste helft.

Tweede helft: het regent nu nog heviger.

Niels begint als reserve. Wissels gebeuren om de vijf minuten.

Volle moed vliegen ze er terug in want ze willen kost wat kost die goal maken. Voorde zal het geweten hebben want de eerste 8 minuten is het steeds baloverwicht voor JG. De duels worden heviger. Achiel stopt bal (willens nillens met een tackel volgens het boekje). Scheidsrechter denkt er anders over, bal voordeel Voorde. Vanop de zijlijn volgt er enig gemopper.

De kids krijgen het zwaar. De tweede helft spelen ze bergop en de vermoeidheid slaat toe. Toch houdt iedereen kranig vol.

Een verre bal van Voorde en ze komen alleen voor doel, verdediging van JG staat (nog) niet op hun plaats. Jarno doet wat hij moet doen nl. uitkomen maar een welgeplaatste bal in de hoek brengt het scorebord op 2-0.

Toch blijven ze vechten, Killian korte draai met bal, Achiel neemt over, trapt, Voorde op de flank en nu is het Alexandre die de bal onderschept, één speler voorbij loopt en in volle overdrive de bal buiten trapt. Alweer een mooie aktie.

Hoekschop voor Voorde: Welgeplaatste bal en Jarno weet nipt de bal op de doellijn te onderscheppen.

Eindstand:2-0.

Besluit: JG heeft écht goed gevoetbald maar de bal wou maar niet in de netten. De inworpen lukken al beter en het terugtrekken na een actie, hun plaats terug innemen, doen ze quasi vlekkeloos. Ongetwijfeld zal er nog worden gewerkt aan de aanvaltechniek zodat ze na het trappen van de bal er ook daadwerkelijk terug achterlopen.

Nog een dankwoordje aan trainer Timothy die onze knapen op het veld keurig wist te onderrichten en te leiden.

Verslaggever van dienst: Johan, papa van Caitlin & Killian. Mama Lyn zorgde voor enkele sfeerbeelden van de match.