Onze 2 U6-ploegen speelden terug bijna gelijktijdig, dus moesten onze hoofdtrainer Patrick en delegué Steven een staaltje kunst- en vliegwerk uithalen om beide matchen toch wat te zien. Gelukkig kunnen we rekenen op de versterking van onze ploegen met trainer Timothy en trainer Jimmy. Welkom dus aan beiden!

De match op Appelterre eindigde op (jawel beste mensen …) 11-4. Een overwinning dus. We moeten er wel bijvertellen dat er maar 2 u6-kes waren (Yarno en Alexandre) en de ploeg versterkt werd met Jules, Jelke en Ian van de U7. Soit, ere wie ere toekomt en gewonnen is gewonnen! Proficiat dus aan deze kindjes.

Over naar de match JG – Ninove.

6 spelertjes: Senne in het doel, Achiel als staartje, Ian (rechts) en Niels (links) als vleugeltjes en Inte vooraan. Killian diende nog even te wachten.

We starten goed hoor. We zien een mooi staaltje voetbal van beide ploegen. Het gaat op en af aan beide kanten. Geraken ze aan onze goal, kunnen we rekenen op sterke Senne. Geraken wij ginds aan het doel staat daar ook sterk keepertje en trappen we helaas tot 2x toe op de paal.

Enkele acties:

uittrap Senne naar Achiel, naar linkervleugel Ian, die Inte bedient, helaas Ninove onderschept, maar sterke Niels komt gepast tussen en wij terug aan zet. Achiel bemachtigt de bal, loopt ermee naar voor, niemand volgde echter, kans weg.

Uittrap Senne naar Niels, Inte komt meehelpen, Ian en Achiel proberen ook aan bal te komen. Senne wordt naar voor gestuurd door trainer en komt ook meetrappen. Als Ninove echter afpakt moet Senne zich reppen om weer in zijn goal te gaan staan. Zonder erg.

Killian is ondertussen erop gekomen en hij is ook sterk hoor. Hij weert zich als een leeuw en komt zowel mee verdedigen als speelt mooi op zijn positie vooraan.

De laatste fase voor de rust is dan een heel ongelukkig moment => na een hoekschop van Ninove pakt Senne vakkundig. Bij de uittrap die hieropvolgt, trapt Niels weg. De spelertjes van JG zijn echter nog blijven plakken voor de goal van onze Senne en de bal gaat via spelertje JG in eigen doel => 0-1!

Jammer, superjammer,… we lagen eigenlijk niet onder maar staan dus onvrijwillig achter!

RUST

Ninove trapt af. Direct naar goal van Senne die terug pakt. We zijn alweer gewaarschuwd. Uittrap naar Ian, naar Killian en zo naar Inte. Zij trapt bal naar doel, buiten. Als Ninove hierop afkomt, helpt Niels waar mogelijk en wanneer hij gepasseerd wordt, staat sterke Senne op de juiste plaats.

Achiel wordt naar voor gestuurd. Hij en Killian vechten voor dezelfde bal en lopen dan ook beide naar doel. Helaas trapt Achiel bal op de paal. Terug Ninove, profiteren alweer van het feit dat onze kindjes niet echt op hun plaats staan => 0-2.

Aftrap JG, Achiel pasje naar Ian, speelt door naar Killian, lopen nu wel naar doel, helaas bal buiten.

Op ingooi van Inte naar Achiel komt Ninoofse speler bal afpakken en shot van ver naar doel => 0-3.

Dan gaat het snel hoor: 0-4. Aftrap JG en Ninove pakt alweer af => 0-5.

We doen wat we kunnen maar helaas, het mag niet zijn.

EINDSTAND 0-5 !

Besluit

We zien al duidelijk progressie in ons ploegske. De bal bemachtigen en pasjes geven, dat zien we al. Nu, na dat pasje moeten we DOORGAAN !!!! En dat is hetgeen onze kindjes nog moeten leren.

Onze nieuwe trainers moeten ook nog iets kunnen bijbrengen he.

Beste ouders, de moed niet laten zakken he, dat we niet winnen.

De nieuwjaarsreceptie indachtig… FUN is belangrijk en als we dan naar onze kapoenen na de match kijken… dan is dit element zeker aanwezig. Vraag maar aan Fatti achter den toog… Onze kindjes bruisten nog van de energie en hadden met niet meer plezier dan met hem kwajongensstreken uit te halen. Geen kindje die wakker lag van de nederlaag.

Alvast tot de volgende.