Onze 2 U6-ploegen speelden allebei quasi gelijktijdig, eentje thuis (verslag hieronder) en eentje op verplaatsing te Winnik. Gelukkig kon men daar rekenen op de hulp van delegué Steven met assistentie van An, trainers Joeri en Wesley, 1 U7-spelertje Jelke die in doel stond en natuurlijk de oude getrouwe supportersmama’s en papa’s. Zij gingen blijkbaar eervol ten onder met 2-0 cijfers, maar speelden een dijk van een wedstrijd. Dus langs deze weg ook een proficiat aan onze kindjes.

Voor de wedstrijd tegen Kersken konden we rekenen op Ian (in het doel), Inte, Aaron, Alexandre en Achiel, eveneens aangevuld met 1 U7-spelertje Mette-Marit.

In het begin van de wedstrijd wisselen de kansen van beide ploegen.

We zien mooie acties van Inte die doorspeelt naar Achiel en/of Aaron en Mette-Marit die vooraan staat te wachten om met bal naar doel te lopen.

Helaas na zo’n 10 min verliest JG de bal en met goed gericht schot komt Kerksken op voorsprong: 0-1.

Nog geen twee minuten later zien we een heel mooie actie vertrekkende bij Achiel, naar Inte die doorspeelt naar Mette-Marit en die twijfelt niet hoor: 1-1.

En Mette-Marit is in goede doen. Bij een volgende actie: hoekschop door M-M, naar Achiel die uithaalt met rake trap, keeper pakt. Nadien Kersken, maar sterke Aaron onderschept de bal, speelt door naar M-M, haalt uit, keeper redt maar niet klemvast en snelle M-M is er als de kippen bij om er 2-1 van te maken. Joepie !!!

Volgende fases zijn voor Kerksken. Trainer Patrick zet Ian ertoe aan om mee te voetballen maar hij dient met zijn snelle beentjes snel terug naar zijn goal te lopen als Kersken doorbreekt. Tot tweemaal toe redt hij, eens met de voet, eens met de handen. Helaas de derde keer is het wel raak voor Kerksken: 2-2.

En dan raakt Kersken echt goed op dreef. Direct maakt men er 2-3 van. Achiel en Mette-Marit doen wat ze kunnen om naar voor te geraken, toch maakt Kerksken er 2-4 en 2-5 van. De rust met echt RUST brengen.

Trainer Patrick probeert het met andere tactiek. Achiel moet meer naar voor, Alexandre moet goed verdedigen, Inte als stopper. En het loont, na enkele minuten maat M-M er al snel 3-5 van.

Kersken op hun beurt haalt echter mooi voetbal boven en hebben net dat tikkeltje meer geluk: 3-6. Er speelden ook daar 3 U7-spelertjes mee en als die uithalen met harde trap kan keeper Ian alleen maar het hoofd buigen => 3-7.

Onze kindjes halen dan ook nog eens een paar acties boven: Achiel pasje naar Inte, speelt mooi door naar Aaron die M-M bedient => 4-7.

Hoekschop op links genomen door M-M, via Aaron naar Achiel die trapt, via keeper naast. Hoekschop andere kant van het veld genomen door Achiel, via Inte naar M-M en nu pakt keeper wel klemvast.

Keeper trapt uit, Alex verslikt zich in de bal en wanneer keeper Ian moet tussenkomen, wordt hij pardoes omver gelopen. Trainer (papa) Patrick moet zalvend optreden.

Onze kindjes doen wat ze kunnen. Alweer spelen zowel Aaron, Inte, Achiel en M-M goed samen maar het wil niet lukken. In een volgende fase komt Ian goed uit zijn doel om zijn medemaatjes te helpen de bal naar voor te spelen maar spelertje Kerksken haalt zwaar uit en Ian krijgt bal in zijn gezichtje… Niet wenen hé horen we papa Patrick zeggen en hij luistert gedwee. Benieuwd of hij het nog zo leuk vind in de goal staan ??

In laatste fase maakt Kerksken er uiteindelijk nog 4-8 van.

EINDSTAND 4-8 !

Besluit

Eigenlijk lag onze ploeg niet echt onder. Er waren echter bij de tegenstander enkele oudere kindjes bij en die hadden in vergelijking zwaardere trap. Toch mogen we terecht fier zijn op onze kindjes want we zien meer en meer de pasjes die moeten gegeven worden, het samenspel, het meevoetballen van de keeper, …

Kortom, ooit winnen we ook wel een keer. Ze hebben zich precies toch weer geamuseerd en wij kijken alweer uit naar een volgende ontmoeting met de tegenstander.