Met welgeteld juist 10 kindjes kon deze hoogstaande topper doorgaan.

Onze U6-ploeg is alweer een spelertje rijker: een bekend gezichtje -> Welkom Tim en zijn ouders.

Op een bevroren ondergrond, ijskoud aanvoelend, maar gelukkig met een stralend zonnetje in ons gezicht, gingen we van start.

De hoofdtrainer deelde de ploegen in:
Gele team: Yarno (doel), Achiel, Niels, Alexander, Tim (Brieuc afwezig door ziekte)
Blauwe team: Aaron(doel), Ian, Senne, Inte, Killian

Trainer Mathieu kon rekenen op hulptrainer Johan, die tevens vandaag onze délégé was. De vaste délégé Steven was immers naar goede gewoonte onze scheidsrechter. Om maar te zeggen dat de U6-ploeg van JG echt alles in huis heeft hé. De trouwe supporters ook al niet te vergeten hé!!!

Naar de wedstrijd dan: het gele team trapt af, bal wordt onderschept door Ian, pas naar Senne die Killian bedient, Yarno pakt. Yarno trapt uit naar Alexander, die doorspeelt naar Achiel, deze komt Niels tegen die uithaalt, nipt naast. Al direct 2 mooie acties en mooi samenspel van onze kindjes.

Ingooi Inte, Killian speelt door naar Senne, probeert het van ver met harde trap, bal gaat naast. Blauwe team terug aan zet, bal belandt bij Achiel die natuurlijk beresterk is, gelukkig staat daar Aaron in het doel die vakkundig pakt. We zien diverse mooie fases van beide teams, het is voor de eerste keer dat we echt de pasjes zien komen van keeper, naar vleugeltjes, naar voor, enz…

Uiteindelijk belanden we met de bal bij keeper Yarno. Speelt naar Niels, bal komt bij Achiel, passeert heel slim onze Inte en haalt dan uit -> 1-0 !

Bij een volgende fase neemt de blauwe ploeg een hoekschop, geel onderschept, Achiel shot op doel, Aaron redt met de voet, herneming van Achiel gaat buiten. Aaron trapt hierop uit, naar Ian die Senne op het vleugeltje bedient, loopt van ene kant naar andere kant van het plein en scoort -> 1-1 !

Laatste fase van de eerste helft betreft een vrije trap van de gele ploeg. Tim heeft zeer goede pas naar Achiel die terugspeelt, Aaron pakt in doel.

Na de rust komt Tim in het doel (voor de gele ploeg). Yarno wil immers zeer graag oplopen al was het maar om wat warm te krijgen. Eerste kans is voor geel: Alexander speelt naar Yarno, doorspelen naar Achiel, schiet op doel, bal gaat naast.

Eerste kans voor blauw komt voort uit ingooi van Ian, Killian voor doel, mistrapt zich, kans weg. Geel rukt op, Inte ernaar toe, duwtje van Achiel, vrije trap voor blauw. Geharrewar zorgt ervoor dat bal bij Achiel belandt en die twijfelt niet -> 2-1!

Aftrap door blauw, Senne probeert van ver, bal naast. Geel terug naar voor, Aaron komt alweer gepast met de voeten tussen. Speelt naar Ian die naar Inte speelt… onze Mega Mindy van de ploeg doet wat moet -> 2-2!

Het gaat op en af. We hebben de indruk dat onze kindjes gretiger en gretiger worden… Senne van op de zijkant zoals een echte professional, maakt wondermooie goal in de bovenhoek van de goal -> 2-3!

Voor het eerst kwam het blauwe team op voorsprong, maar lang heeft dit niet geduurd: uittrap van Tim naar Yarno, bal komt bij Niels terecht, loopt er goed mee naar voor, Achiel scoort alweer -> 3-3!

Deze fase wordt enkele minuten alweer herhaald: Alexander naar Niels die terug mooi de lijn afloopt, goeie pas naar Achiel -> 4-3!

Laatste wapenfeit van de match is ingooi door Senne, Inte verliest bal aan Achiel en dient het nog gezegd te worden ==> Topscorer maakt er 5-3 van !

EINDSTAND 5-3 !

Besluit

Evenwichtige match, beide teams waren aan mekaar gewaagd.
De kindjes hebben zich goed geamuseerd en is dat nu niet het allerbelangrijkste!

We hebben er na de match toch ne goeien op gedronken… verliezende of winnende ploeg, ’t was al eender…

… tot de volgende.