Nadat onze eerste U6-ploeg glansrijk gewonnen had van voetbalclub Voorde met maar liefst 8-3 cijfers, mét daarenboven 8 treffers van Mette-Marit (van U7)… kwam onze tweede U6-ploeg in actie tegen Ninove !

Nadat Senne een weekje ziek was geweest, opteerden we om hem in doel te plaatsen. Hij is graag keeper dus geen probleem. Niels was onze stopper, Inte, die mee verantwoordelijk was voor de zege van de andere U6-ploeg, was zijn doublure. Ian speelde op rechts, Killian op links en Achiel moest onze doelpunten maken als spits.

Aftrap wordt gegeven en al snel zien we de eerste mooie actie van onze kinderen: Ian speelt door naar Achiel, loopt er direct mee naar doel, Killian komt ook meehelpen, keeper pakt. Trapt uit en Ninove komt zeer snel voor doel van onze Senne, gelukkig besluit Ninoofse speler in zijnet.

Senne trapt uit, via Ian naar Achiel, deze loopt ermee helemaal alleen voor doel en hij twijfelt niet hoor-> haalt uit, doelpunt 1-0 !! Da begint hier al goed!

We zien dan een aantal leuke acties van beide ploegen. We moeten rekenen op een sterke Senne als Ninove toch ook weer komt opzetten. Helaas moet hij zich na wat geharrewar voor zijn doel dan toch eens gewonnen geven -> 1-1 !

Onze Niels bezeert zich dan wat aan de knie en Inte komt op het veld. Killian met inworp, Ian komt meehelpen, terug naar Inte die Killian lanceert, Achiel ook meegevolgd, op keeper. Bij de uittrap die hierop volgt, komt bal in voeten van Achiel, en ja hoor… ook hier twijfelt hij niet -> 2-1 !

We merken dat het positiespel van onze kindjes nog niet is wat het moet zijn, als onze Senne immers moet uittrappen, weten de veldspelertjes nog niet waar ze precies de bal moeten vragen. Dit resulteert dat een spelertje van Ninove de bal in de voeten krijgt en er meteen 2-2 van maakt.

Van een dipje gesproken dan bij onze kindjes: bij de RUST staat het dan al 2-4 !

De tweede helft begint met een mooi samenspel van onze kindjes. Ninove komt echter weer sterk opzetten maar gelukkig kunnen we rekenen op Senne die ofwel redt met de voet, ofwel als een echt volleerde keeper pakt met de handen en zich hierbij professioneel op zijn zij laat vallen.

We zien ook een staaltje ‘vechten voor elke bal’… als ze zich niet kunnen verweren, Niels met een duwtje van hier, Ian met een duwtje van daar, Achiel zal er ne keer een voetje gaan voorsteken,… “fair play above all” , dus vriendelijk handje schudden, ja ook dat moeten onze kindjes leren.

Ninove maakt al gauw 2-5; onze Achiel onderschept dan nog eens een bal en met ver schot maar hij er nog 3-5 van, maar …

… voorts mag ik ver gaan besluiten dat onze kindjes (om het met professionele termen te zeggen) nog wat matchritme missen (of is dit in het tennis ??) want ze zijn inderdaad niet gewoon dat ze nu ineens een volle match mogen spelen. Waar is de tijd dat we wisselden om de 5 minuten… Het wordt nog 3-6, 3-7 en 3-8. En dan dien ik nog te melden dat onze Senne nog meer goals voorkwam!

EINDSTAND: 3-8 !

BESLUIT:

Leren samenspelen …

Niet naar elke bal lopen en positie houden…
Daar zal kersverse trainer Matthieu nog moeten op werken hoor.
We hebben er echter alle vertrouwen in dat, onder toeziend oog van trainer Patrick in samenwerking met Matthieu, dit wel goed komt!
We hebben in ieder geval niemand horen klagen dat ze te weinig speelminuten hadden. 

Alvast tot de volgende …

Nancy en Patrick