Op deze prachtige, weliswaar koude, zaterdagmiddag waren terug 9 spelertjes paraat om het beste van zichzelf te geven.

Startploeg: Alexandre in het doel, Achiel laatste man, Aaron op links, Ian op rechts en Killian als spits. Na aftrap van de wedstrijd is de eerste fase direct voor JG. Aaron speelt mooi door naar Killian, naar Ian, terug naar Killian, schot op goal => keeper Idegem pakt.

Uittrap van deze belandt langs de zijlijn bij spelertje Idegem. Volgens ons was de bal over de zijlijn, volgens de arbiter niet, laat dan ook verderspelen. Onze spelertjes blijven dan ook wat staan en hiervan profiteert Idegem om er direct 1-0 van te maken.

Ik moet allicht niet vermelden dat de supporters de arbiter er ne keer goed van langs gegeven hebben, helaas… hij is baas op het veld en … hij liet dit dan ook graag zien. De ouders krijgen een serieuze tirade over hen dat we te dicht langs het plein staan. Dat belooft hier alweer!

Feit is dat we dus weer achterstaan. Ondertussen voetballen we alweer kansen bij mekaar maar ook de spelertjes van Idegem voetballen goed samen. De ganse ploeg wordt gewisseld: Brieuc als spits, Inte en Senne langs de lijn en Niels als stopper. Het is nog wat zoeken naar de posities en hiervan profiteert alweer een sterk Idegem => 2-0!

Senne en Niels zetten dan een mooie actie op poten, spelen mooi door naar Brieuc, Idegem pakt af en gelukkig kunnen we rekenen op ofwel Inte die afremt, alsook op Alexandre die goed oplet in de goal. Het is echter uitstel want Idegem profiteert van elk balverlies en maakt er al gauw 3-0 van.

Terug eerste ploeg in actie. Killian vecht voor elke bal. Kan rekenen op de linkervleugel op sterke Aaron. Fases gaan nu heen en terug. Inworp op rechts door Ian, naar Achiel die naar voor doorloopt, helaas keeper Idegem redt. Bal belandt weer voor onze goal, Alxandre redt en pakt de bal. Bij de uittrap die hierop volgt zien we een heel mooie actie van onze kindjes: bal van Alexandre naar Ian, speelt door naar Killian die richting doel loopt, Achiel die goed meegevolgd is, krijgt bal in de voeten => hard schot => 3-1 !

Na aftrap door Idegem ontfutselt Aaron alweer de bal, terug richting Achiel die uithaalt… voor ons was het weer goal… helaas den arbiter beslist dat bal niet over de lijn geweest is! Zo wordt het moeilijk natuurlijk.

Laatste 5 minuten gaan ondertussen in, de wisselspelers komen er terug in. Senne die ook goed schot in huis heeft, probeert ook alles wat in zijn macht ligt, het wil echter niet echt lukken. We zien nog goede actie vertrekkende van Inte, naar Senne die doorspeelt naar Brieuc, terug naar Senne, bal tegen de paal.

RUST

Ian komt in doel te staan. Alexandre neemt zijn plaats in op de rechterflank, samen met Aaron op links, Killian terug spits en Achiel stopper.

We zien direct een gretige Alexandre die uithaalt, keeper Idegem pakt. Killian en Alexandre spelen goed samen, ze geraken er echter niet door. Ondertussen rukt Idegem op, gelukkig kan Ian bal met wat gemak pakken. Uittrap naar Aaron, loopt ermee naar doel Idegem, schot, keeper duwt bal in voeten van Alexandre die uithaalt, bal nipt naast.

Volgende fase voor Idegem: mooi samenspel afgerond door perfect schot => 4-1!

Andere ploeg: Senne en Inte zetten mooie actie op, Niels loopt ermee naar voor, naar Brieuc, keeper pakt. Bij uittrap die hieropvolgt kan Senne bal onderscheppen, twijfelt niet en haalt direct uit => 4-2!

Onze ploeg doet wat ze kunnen. Ik denk echter dat we moeten erkennen dat Idegem beter was vandaag. De spelertjes beschikken al over goed positiespel en zetten onze spelertjes continu vast. Resultaat is dat het nog snel 5-2 wordt, Ian nog diverse schoten moet redden uit doel en het uiteindelijk nog 6-2 wordt ook!

EINDSTAND: 6-2 !

BESLUIT:

Het zat er niet in vandaag.

Ook al merkten we al een verbetering tegenover vorige week, de gedrevenheid en de wil om te winnen was zeker weer aanwezig, helaas is het niet gelukt.

Op naar volgende week dan maar… ik heb zo horen waaien dat er dan “hoog bezoek” komt, wie weet brengt dat onze spelertjes net dat tikkeltje meer geluk.

Alvast tot de volgende …

Nancy en Patrick