Na de waterellende van de voorbije dagen/week kwamen we weer met volle goesting naar de thuismatch van onze kapoenen.

Wie had ooit gedacht dat we gingen zeggen dat we de voetbal ondertussen al gemist hadden. Het leek al lang geleden dat er nog een match van onze kapoenen geweest was! Kortom, het enthousiasme van zowel de spelertjes alsook van de ouders was aanwezig om Ninove, waar we de vorige keer toch van verloren hadden, het vuur aan de schenen te leggen.

Onze ondertussen vaste thuisarbiter, papa Steven (Senne) mocht ook weer het veld op om de match in goede banen te leiden. Van een bijverdienste gesproken!

10 van de twaalf vaste U6-spelertjes waren paraat. Startploeg: Niels in doel, Achiel als stopper, Alexander en Brieuc als vleugeltjes en Senne als spits.

Beide teams startten gretig. De eerste fases wisselen dan ook af naar beide kanten van het veld. Alle spelertjes komen in actie. Stevige Achiel terug als laatste man, snelle Senne ditmaal vooraan, inworpen door Alexander en Brieuc, het is wat zoeken op het plein naar de juiste posities maar ze doen hun best.

Eerste wissel en Ian, Inte en Killian komen erop. Achiel blijft staan. Ian moet direct gaan verdedigen op zijn rechterflank. Gelukkig komt Killian daar helpen en natuurlijk zijn Inte en Achiel ook niet veraf. Toch dreigt Ninove meer dan onze ploeg en Niels moet 2x gericht tussenkomen. Hij bezit natuurlijk een zwaar schot en dient dan ook de bal niet met de handen te nemen. Helaas begeeft hij zich bij een van deze fases wat ver uit het doel en een Ninoofs spelertje onderschept de bal => 0-1. Nog niets aan de hand.

Volgende wissel: Jarno en Michiel komen de eerste keer het veld op, samen met spits Brieuc. De omstaanders hebben de indruk dat ze niet goed weten welke richting ze uit moeten want ze lopen dan ook met de bal naar doel van onze Niels. Ninove ziet dit natuurlijk ook, pakken de bal af => 0-2.

Bij de hieropvolgende aftrap van JG pakt een zéér gretig Ninove alweer de bal af, Inte als stopper kan de bal nog maar net buiten tikken. Een perfect getrapte hoekschop (ja, ook bij U6!!) door Ninoofs spelertje komt mooi voor doel => 0-3, onpakbaar door onze Niels.

U merkt het… er is hier maar weinig sprake meer dat wij voor de goal van Ninove komen! Het wordt zelfs nog 0-4, na alweer een mooi samenspel door Ninove.

Na RUST komt Achiel in de goal te staan. Samen met Niels als spits, Ian en Senne op de vleugels en Inte als stopper hopen we de tweede helft sterk te beginnen.

Ian met mooie draaibeweging speelt de bal door naar Senne, pas naar Niels, goed schot, keeper Ninove redt. Nu terug aan Ninove maar ze passeren niet aan Inte hoor. Zij speelt mooi naar Ian, geeft pas doch Niels en Senne lopen elkaar wat voor de voeten, bal terug kwijt.

We zien toch weer enkele mooie combinaties maar echt goed lukken, wil het vandaag toch precies niet. Wissel: Brieuc, Killian, Jarno en Alexander komen de eerste ploeg volledig vervangen. Jarno zet direct een sterke actie op het getouw, helaas keeper Ninove redt. Volgende actie is voor Killian, bal nipt buiten. Nogmaals actie JG met Jarno die doorspeelt naar Brieuc, pasje naar Killian, zijn schot strandt op de paal. Tju…

Ondertussen zitten we al bijna in de laatste 5 minuten van de wedstrijd en het is duidelijk dat onze kindjes wat matchritme missen hoor. Laatste actie is dat Achiel uittrapt, naar Alexander, bal gaat buiten door Ninove. Inworp Senne, naar Ian, die bal doorspeelt naar Michiel, doelpoging net naast!

EINDSTAND: 0-4!

BESLUIT:

Ja…

Laat het ons houden op het feit dat er zoiets bestaat als een “off-day”.

Het was alsof er niets echt iets lukte, en… het was alsof onze spelertjes (en trainer) dit niet eens erg vonden. Het kan natuurlijk maar een indruk zijn, hé!

Geen enkel woord is er dan ook nog over gevallen, nadien in de kantine.

Onze kapoenen hebben nog wat met de bal gespeeld, en laat ons daar dan maar vertrouwen uit putten dat ze het spelletje dan toch nog graag doen.

Op naar volgende week. Dat de weergoden ons aub goed gezind blijven, dat de trainingen kunnen doorgaan en volgende week op naar de volgende match, … want we willen nog eens winnen hé. Kwestie dat de U6-ouders nog altijd hun belofte ‘feesten als de beesten’ moeten nakomen.

Alvast tot de volgende …

Nancy en Patrick