Nadat onze kapoenen een weekje mochten rusten met een matchke te spelen, was het vandaag weer zover. En ze waren op wraak belust hoor, we waren immers de zware nederlaag die we leden tegen Winnik een paar maand geleden nog niet vergeten.

We merken dat ons U6-team alweer uitgebreid is met een nieuw spelertje: welkom aan Brieuc De Craecker, ouders en grootouders.

En Brieuc (topje) wordt samen met Aaron en Senne (vleugeltjes), Achiel (staartje) en keeper Ian het veld opgestuurd. Aaron trapt af en we voetballen alweer de eerste kans in de wedstrijd bij elkaar. Aaron naar voor, samen met Achiel, Senne trapt naar doel, keeper redt, Achiel herneemt en nu, keeper de bal vast. Winnik komt de eerste keer in balbezit, Senne pakt vakkundig af. De ingooi van Winnik die hierop volgt is meteen gevaarlijk. Natuurlijk kunnen we rekenen op Achiel die we als stopper week na week zien groeien in zijn rol en Winnik passeert niet. Krijgt hierbij de hulp van keeper Ian die bal vastneemt.

Eerste vervanging dringt zich op: Niels en Inte komen Senne en Brieuc vervangen.

Ian trapt af, naar Achiel, speelt Inte aan. We schreeuwen onze kapoenen weer naar voor. Winnik is natuurlijk ook zeer sterk. Gelukkig kunnen we dan rekenen op Achiel en Ian die achteraan niemand doorlaten. Het mechanisme van uittrap keeper zit er al goed in bij onze kapoenen. Keeper Ian naar Achiel (staartje) die dan de vleugeltjes opzoekt. In dit geval is dit eerst Niels die dan doorspeelt naar Inte. Ze hadden hiervan immers extra tactische les gekregen op de vrijdagtraining van trainer Amaury!

Als Winnik aan de bal komt, strijden onze kindjes als leeuwen voor de bal. Achiel die rent en rent en rent, hij heeft alle hoeken van het veld met de bal gezien, maar … goed hoor van Achiel, er passeert echt niemand.

Volgende vervanging: Jarno en Senne komen erop, ipv Achiel en Aaron. Ingooi Winnik, komen zeer snel aangerend, shot op goal. Keeper Ian laat bal door de benen gaan, valt hierdoor achteruit, met poep op de bal! De arbiter komt kijken => bal juist op de lijn => geen goal! Goed gedaan dus, Ian moet er hartelijk om lachen!

Jarno, Senne en Inte doen wat ze kunnen. Inwerpen doet Niels, naar Inte, stuurt andere jongens naar voor. Weer wat opgeschoven. Hoekschop JG: Senne neemt deze, Inte probeert te scoren, Jarno probeert eveneens… het wil niet echt lukken.

Vervanging: Achiel, Aaron en Brieuc komen terug veld op. Winnik is nu wel heel sterk bezig. Maar wat ze ook proberen, onze Achiel ruimt vandaag echt alles op achteraan!

Na rust komt keeper Senne in doel, samen met Ian, Jarno, Achiel en Brieuc. Winnik trapt af. Komen voor doel en daar moeten we al de eerste keer rekenen op keeper Senne. Hoekschop. Winnikse speler met goede trap brengt bal direct voor doel => Achiel redt. Terug hoekschop. Zelfde scenario, enkel … nu is het wel goal! 1-0 dus.

Wij trappen af, naar voor samen met Ian, Brieuc en Jarno. Keeper Winnik redt. Uittrap, spelers lopen er mee naar voor=> onze keeper Senne redt. Senne trapt uit naar Achiel, deze vindt Jarno, tussenkomst Winnik.

Brieuc en Jarno worden gewisseld, Niels en Inte in de plaats. Ze doen wat ze kunnen maar keeper Winnik redt altijd de meubelen. Ian krijgt kansen, Inte probeert te shotten, Niels duwt en trekt zich naar voor. Het moet gezegd, de tweede helft begon voor onze kindjes echt wel zwaar te worden. Plus, de arbiter wou onze kindjes wat discipline bijbrengen en floot elke duw- en trekfout. Iets wat onze kindjes tot nu toe nog niet meemaakten.

Ondertussen moeten we rekenen om keeper Senne, die in tegenstelling tot keeper Ian in de eerste helft, heel wat werk te verduren krijgt in de tweede helft. Winnik voert de druk keer op keer op. En dan is er terug onze Achiel. De ene keer op links, dan weer achteraan, dan op rechts, die jongen heeft gelopen hé…! Van achteraan tot vooraan loopt hij met de bal, met als gevolg dat zijn shot op goal, die wat kracht mist, makkelijk gepakt wordt door keeper Winnik.

Ondertussen zijn we alweer een vervanging verder, Jarno en Aaron komen er terug op. Hoekschop Winnik wordt eerst nog onderschept door Ian, Winnik verovert toch weer de bal, shot op goal => 2-0! Senne is zichtbaar boos, helaas kon hij er niets aan doen.

De spelertjes die de laatste 5 minuten mogen vervolmaken zijn: Senne, Brieuc, Achiel, Inte en Niels. Nog voor de laatste keer zetten ze alles op alles, Inte samen met een vandaag ijzersterke Achiel vechten zich een baan naar voor => Achiel trapt : 2-1 !

Een oververdiende goal alsook oververdiend voor speler Achiel die vandaag echt een beresterke match gespeeld heeft! Keeper Winnik wil zelfs niet meer in de goal staan, we roken onze kans al… helaas fluit de arbiter af!

EINDSTAND 2-1!

BESLUIT:

We gingen en HEBBEN wraak genomen. Ook al hebben we niet direct gewonnen, we hebben toch laten zien dat we al SUPERVEEL progressie gemaakt hebben tegenover enkele maanden geleden. En dat alleen al maakte dat de nederlaag gauw vergeten werd.