Beste ouders, beste oma’s en opa’s, beste supporters … het is een feit …… WE HEBBEN GEWONNEN !!!!!!!

Het zat er al aan te komen van vorige week, maar nu is het onze kapoenen echt gelukt! En hoe… we zagen in de eerste speelhelft echt hoe het moet. Iedereen hield mooi zijn positie aan, we speelden goed samen, en dan volgt de rest vanzelf zeker…

We zien elke week dat onze kindjes beter en beter worden in het samenspelen, in het positie houden, … Met dank aan de trainersstaf van Jong Geraardsbergen die week na week goeie oefeningen uitschrijft en zo onze kindjes nog meer balgevoel aanmeten.

Over naar de match zelf dan.

De supporterskern was natuurlijk weer paraat. Allemaal schoon met de bottekes aan, want de weergoden waren ons weer niet zo goed gezind. Startploeg: Senne in doel, Achiel op stopper, Inte en Alexander als vleugelspelertjes en Aaron als snelle spits. Onze papa Steven (Senne), die blijkbaar een goeie bijverdienste gevonden heeft in het “arbitteren”, had nog maar net de match op gang gefloten of chiel speelt mooi door naar Inte en Alex, die de bal doorschuiven naar Aaron en die wijfelt niet hoor… direct na 2 minuten al: 1-0 !!! Ik moet jullie allicht niet vertellen hoe wij, als zijlijngenieters, hierop weer reageerden zeker… uitzinnig!

En het houdt aan. Na geharrewar voor het doel van keeper Deftinge, belandt de bal wéér in doel. Wie er juist scoorde ?? Het is ons een raadsel, men fluisterde dat het een own-goal was, maar allez, goed voor ons => 2-0! We zagen het al helemaal zitten!

Vervanging van de ploeg: Ian, Killian, Niels en Yarno lossen de andere veldspelertjes af.

Inworp JG door Ian, naar Niels die zich met volle kracht inzet, bal naast. Deftinge rukt op, maar onze keeper Senne is paraat. Hij trapt uit, naar Niels, doorspelen naar Ian die dan op zijn beurt naar Killian trapt, bal gaat nipt naast. Mooie actie van onze jongens.

Inworp Deftinge, Niels pakt de bal mooi af, shot op doel, keeper kan redden met de voet. Uittrap Deftinge, Niels pakt terug af, Killian en Ian spurten naar de goal, keeper redt. Inworp JG met Yarno, Deftinge onderschept, geraken niet tot aan onze goal want sterke Niels pakt alweer af. Bal buiten.

Volgende vervanging. Ingooi JG, naar Killian, speelt door naar Aaron, Killian helpt goed mee, vindt Alexander op zijn weg en die haalt uit => beste mensen: 3-0!!

Deftinge trapt af. Alexander en Aaron pakken echter snel de bal af. Deftinge komt nu toch terug in balbezit tot aan goal, Senne redt met de voet en met behulp van Alex gaat bal naast. Zo zie je dat onze kindjes elkaar al goed bijstaan, niet enkel voor de goal van de tegenstander maar ook als verdedigers.

Hoekschop Deftinge hierop, Killian onderschept en rent ermee naar voor, bal nipt buiten.

Vervanging ganse ploeg: Chelsy maakt haar eerste optreden van vandaag. Zij mag direct ingooien, Achiel mooi op de vleugel doorspelend naar Yarno, naar Ian, terug naar Chelsy die helemaal alleen staat. Bal gaat in hoekschop. Yarno neemt die, Ian speelt door naar Achiel die shot, bal op de paal en tenslotte de keeper die pakt.

RUST

Voor de eerste maal Ian in doel, Achiel als stopper, Senne en Yarno als vleugeltjes en Niels als spits. De eerste 2 kansen zijn voor JG, doch zonder resultaat. Inworp Deftinge wordt onderschept door Senne, controle op de borst (!), loopt met bal naar de goal, keeper redt. Ook Niels probeert eens met harde schop naar goal, ook naast.

Vervanging: Aaron, Killian en Alexander erop, Achiel blijft staan. Killian samen met Alexander zorgen al direct voor gevaar. Keeper Deftinge is alert.

Dan eerste tussenkomst van Ian gevraagd. (ik vraag mij af wie hiervan het meeste last gehad heeft: de kindjes van Deftinge die jammer genoeg hun actie afgestopt zagen, of de mama van Ian die naast zijn doel haar hartslag de hoogte zag ingaan, er werd haar aangemaand te blijven ademen !!) uittrap Ian naar Aaron, mooi samenspel mat de andere kindjes.

Volgende wissel op het veld: Aaron blijft, Chelsy, Niels en Inte komen er weer op. Uittrap Ian, mooi naar Aaron, doorspelen naar Niels en Chelsy, Deftinge onderschept echter de bal. Bal komt in voeten van grootst spelertje van Deftinge en die speelt de bal mooi over Ian in het doel. 1-3!

We trappen terug af, Niels rukt op, bal gaat buiten. Inworp Deftinge, Inte pakt af, speelt door naar keeper Ian (ja ja, ook dit zien wij bij de U6-spelertjes, dat de keeper meespeelt met de veldspelertjes) Eerst gaat de bal mooi door zijn benen, maar draait zich vakkundig en pakt met de handen.

Nadien moeten we een paar keer rekenen op keeper Ian met diverse safes. Geen probleem echter hoor.

Senne probeert nog paar keer tot aan de goal van de tegenstander te geraken, maar ziet zijn kansen keer op keer gesmoord. Deftinge krijgt ook nog kansen, Ian doet wat hij kan. Hij krijgt dan op zeker moment hulp van trainer Amaury die gelukkig op de goeie plaats stond als spelertje Deftinge trapt en krijgt bal op het been. Jammer voor Deftinge!

Op bepaald moment verliezen we de bal in geharrewar voor de goal van Ian en de bal gaat dan toch binnen: 2-3.

We begonnen al wat te zweten hé. Gelukkig was dit een van de eindfases in de wedstrijd en wat waren we gelukkig toen papa Steven de wedstrijd affloot!

EINDSTAND 3-2 !!!!!!!

BESLUIT:

Feesten als de beesten… dat gingen we doen… ware het niet dat we ons net nu moesten sparen voor die andere match van zaterdag, als de ouders hun beste kunnen op het veld eens mochten tonen. (dat hebben we dus nog tegoed hé)

We hebben er toch ne goeien op gedronken, met de lekkere soep, klaargemaakt door de mensen van het oudercomité, waarvoor onze oprechte dank.

Onze kindjes waren supergelukkig.

Wij waren, nee… ZIJN super fier als we zien welk niveau onze voetballertjes vandaag behaalden.

Alvast tot de volgende …

Nancy en Patrick