Professioneel zoals de U6-ploeg al wordt genoemd, is ons team sedert vandaag uitgebreid met een heuse topfotograaf, zijnde papa Johan (Killian). Hij bezorgt ons graag enkele mooie “shoots” van onze kindjes, bijgevoegd bij ons wekelijks verslag. Alvast bedankt Johan.

Ook is onze supportersgroep enkele mensen rijker geworden: voor het eerst mocht de mama (en broer) van Yaron zien hoe haar zoontje elke week aangemoedigd wordt door de talrijk opgekomen supporters. We wisten zelfs even niet wat we zagen toen papa Dirk (Achiel) ook onze rangen kwam vervoegen. Had hij hem echt gehaast en zijn werk even gelaten voor wat het was? Je gaat ons niet horen klagen hoor… iedereen is welkom, en dat zagen we eveneens aan de talrijk meegereisde oma’s, opa’s, meters en peters van onze kindjes.

Onze startploeg: Yaron in doel, Inte als stopper, Achiel op links, Senne op rechts en Ian als spits. 3 vervangers proberen zich warm te houden: Killian, Niels en Alexander.

De eerste fase is direct voor JG: Achiel speelt de bal mooi door naar Ian, pas naar Senne, die direct uithaalt met een schot, keeper Aaigem pakt. Ze zijn meteen gewaarschuwd. Hieruit volgt eerste hoekschop, die Achiel voor zijn rekening neemt. Door spelertje van Aaigem gaat hij terug over de lijn en terug hoekschop. Terug Achiel, naar Ian, tussen Aaigemse spelers, bal blijft daar wat hangen, komt dan toch in de voeten van onze Senne, ja … en die twijfelt niet hé: mooi schot=> GOAL 0-1!

Joepie… euforie overal, zowel bij de spelertjes op het veld, maar natuurlijk ook bij de ouders langs de kant hé. We zien het al helemaal zitten.

En we blijven komen, Ian en Senne blijven mooi samenspelen op de spelershelft van Aaigem, de keeper heeft héél veel werk, maar pakt keer op keer.

Inworp JG door Ian, Senne speelt deze keer door naar Achiel die shot, keeper redt door bal weg te kaatsen. Nadien zien we onze ploeg echt knokken voor elke bal, vanop het middenveld rukt Ian op tot aan de goal, nog een klein tikske moest hij geven want de keeper lag al neer… mama Nancy (Ian) en papa Johan (Killian) deden langs de zijlijn de beweging, waardoor de tenen van papa Johan afketsten tegen de laars van mama Nancy (wat een ouder lijden kan!!) … maar nee, hij vergeet dat tikske te geven en keeper kan uiteindelijk pakken.

Aaigem rukt op door uittrap keeper, ondertussen was de ploeg vervangen (enkel Inte was blijven staan, Killian, Niels en Alex kwamen in voor de anderen) en dient stopper Inte tussen te komen om de actie van Aaigem af te blokken.

Inworp JG, Niels krijgt de bal in de voet die shot, speler Aaigem blokt af, Killian krijgt de bal, haalt eveneens uit, keeper redt uiteindelijk.

Je merkt dat er hier van keeper Yaron bitter weinig in het spelbeeld terug te vinden is. Komt gewoon doordat onze spelertjes zich bijna altijd in de aanval bevonden. De keren dat Aaigem dan toch probeerde, verweerden vleugelspelers Niels en Alex zich en kregen hierbij zelfs ondersteuning van spits Killian die vecht voor elke bal.

Helaas moesten we dan toch een actie van Aaigem te ondergaan en zij maken 1-1 !

Killian trapt af, onze kindjes direct weer in de aanval en hoekschop. Onze andere spelertjes komen weer op het veld en Niels, Inte en Alex mogen wat gaan rusten (en zich warm houden). Achiel neemt hoekschop, Senne speelt door, Ian krijgt tot 2x toe de kans om te scoren, de bal wil er niet ingaan.

Ondertussen moet onze keeper Yarno dan toch eens zijn gloednieuwe keeperswanten vuil

maken, maar hij pakt professioneel de bal. Eventjes krijgt onze ploeg zelfs de hulp van Killian die aan de zijlijn (als vervanger) mooi de bal toegespeeld krijgt en hij vond dat hij toch op de ene mooie bal direct moest trappen. Helaas, den arbiter had het gezien. Toont duidelijk de gretigheid van onze jongste!

RUST

Na de rust mag Senne in het doel staan, Achiel als stopper, Ian en Alex op de vleugels en Yarno vooraan.

Net zoals de weken voordien merken we dat het begin van de tweede helft voor onze kindjes altijd net iets moeizamer begint, want nu zijn alle kansen voor Aaigem. Gelukkig kunnen we rekenen op de “ervaring” van onze keeper Senne, die zelfs met de meest moeilijke sprongen de bal uit zijn doel probeert te houden. We onthouden hierbij de sprong waarop hij eerst met zijn gezicht de grond raakt en daarna in slow motion de rest van zijn lichaam laat vallen. Grappig, dat wel. Gelukkig vond hij dat zelf ook en hij kan verderspelen!

Enkele fasen die onze kinderen nog verwezenlijkten in de tweede helft: Keeper Senne trapt uit, mooi naar Alex die doorspeelt naar Yarno, terug naar Alex tot aan goal, Aaigem onderschept.

Ondertussen wissel op het veld: Inte, Killian en Niels erop voor Achiel, Ian en Yarno. Niels doet wat hij kan, gebruikt zijn volle macht(tegen dat serieus blokske van een meiske van Aaigem), speelt door naar Killian, maakt duikbeweging op het plein, rechtstaan en voortspelen, roept papa. Ondertussen kunnen we rekenen op Alex en Inte die de bal niet willen laten passeren. Niels krijgt nog verschillende kansen om te shotten op goal, keeper Aaigem pakt echter goed. Kan ik het niet met de voetjes dan maar met de handjes, moet hij gedacht hebben. Trainer Amaury komt hem echter verduidelijken dat dat niet mag hé.

Aaigem krijgt echter ook nog verschillende kansen, hoekschop, geharrewar voor doel, Senne redt met de voet, bal buiten, terug hoekschop. Terug bal voor de goal, Aaigemse speler trapt, gelukkig voor ons, net naast de goal.

Senne trapt hierop uit, naar Yarno die doorspeelt naar Ian, shot maar naast de goal.

Laatste vervanging in de wedstrijd: Inte Niels en Alex er terug op, samen met Achiel die blijven staan is. En onze Achiel stopt alles wat er te stoppen is, met zijn volle macht schopt hij op alles, nog liever de bal buiten dan dat er iemand mee voor Sennes goal zou komen… we willen ons gelijkspel niet meer weggeven hé.

EINDSTAND: 1-1 !

BESLUIT:

Supporter …, in hart en nieren… ! Dat zijn wij… allemaal !

Dit houdt in dat wij volop roepen, brullen, onze kindjes vooruit schreeuwen, hen aanmoedigen, hen feliciteren, hen troosten als ze zich pijn gedaan hebben, hen desnoods van aan de kant meehelpen om de bal in doel te schoppen, en ga zo maar door…. Nooit een negatief woord als er iemand iets mis gedaan heeft, nooit een uitgejouw als iemand voor open doel toch net niet scoort,… nee… want dat doen supporters niet. We staan achter de beslissing die de trainer op het veld neemt, en we merkten vandaag dat er al héél wat progressie in onze kinderen en de daarbijhorende speltechniek zit.

Het was ronduit GOED vandaag!

Ze hebben gevochten als echte leeuwen. In de bijtende kou hebben ze vandaag méér dan hun ding gedaan! En … we hebben ons eerste punt gepakt ! Grootste plannen werden er nadien gesmeed in de kantine, de U6-ouders gaan volgende week met een ganse ploeg kunnen uitpakken op de match van het oudercomité. We kijken en al volop naar uit !

Alvast tot de volgende …

Nancy en Patrick