Onder een stralend zonnetje, knap uitgerust met een splinternieuwe uitrusting, waarvoor onze hartelijke dank aan het bestuur van Jong Geraardsbergen, begonnen we aan onze 4e match, nog altijd op zoek naar onze eerste overwinning.

Het zag er veelbelovend uit:

Voorde had “slechts” 6 spelertjes, tegenover onze 10 kapoenen, we mochten zelf een arbiter afvaardigen => onze papa Steven (Senne) offerde zich vrijwillig op in ruil voor het hem beloofde drankbonnetje van Voorde <-> maar eigenlijk vooral op vraag van de mama’s om in ons voordeel te fluiten (we zouden hem dan wel allemaal een drankbonnetje geven!), én we mochten zelfs met een bal van onze eigen ploeg spelen gezien ploeg Voorde er precies geen meer op overschot had!

We zagen het helemaal zitten!

Ploegopstelling bij aftrap: Senne als keeper, Inte voor hem als stopper, Achiel op rechts, Alexander op links en Michiel als snelle spits.

De eerste fase in de wedstrijd is direct voor JG: Achiel speelt door naar Michiel, knap naar Alexander, keeper Voorde moet al direct tussenkomen. Deze trapt uit, bal rolt uiteindelijk buiten, inworp JG. Achiel neemt deze voor zijn rekening, bal komt bij Alexander, breekt door, bal terug buiten. Nogmaals zelfde actie, uiteindelijk hoekschop. Achiel neemt deze, Voorde onderschept, speelt fanatiek door naar voor, maar hélaba… ons Inte neemt haar taak als stopper zeer grondig op en stopt deze doorbraak vakkundig! JG neemt over, mooi samenspel van alle spelertjes, bal rolt buiten, inworp Achiel naar Michiel, eerste echte kans in de match is voor Alexander, de bal gaat nipt naast de goal buiten.

Eerste wissel dringt zich op: Achiel vervangen door Aaron, Alexander door Chelsy. Inworp Voorde, bal gaat snel van ene kant van het plein naar andere kant, Aaron onderschept bal, speelt door naar Chelsy, Voorde countert toch terug, gelukkig staat daar opnieuw onze Inte die elke bal onderschept! Als ze dan toch eens voor de goal komen, dan staat daar nog een beresterk keepende Senne die met veel gemak de ballen stopt met echte keepersallures.

Volgende wissel: Inte vervangen door Niels, Ian komt in voor Michiel.

Chelsy neemt de inworpen voor haar rekening: mooi naar Aaron, Voorde onderschept echter de bal, maar no problem voor onze Senne hé. Doeltrap Senne naar Ian, loopt ermee tot over middellijn, niemand echter goed gevolgd, bal weer kwijt. Voorde terug aan zet, voorbij Aaron, ook onze laatste man Niels schoon voorbij, schot op goal => een grabbelende Senne kruipt (letterlijk !) naar de bal en pakt klemvast.

Uittrap Senne naar Ian, struikelt echter => Voorde komt voor de goal en spelertje schiet mooi in links hoekje binnen => 1-0.

We geven niet op hé: Ian en Aaron trappen terug af, mede dankzij sterke Niels geraakt bal voor de goal van Voorde, Aaron is er dicht bij, doch keeper Voorde redt. Goeie kans, doch even mooi gepakt door keeper van tegenstander.

Killian maakt zijn intrede voor Aaron, Achiel er terug op voor Chelsy.

Snelle Killian krijgt de bal in de voeten door uittrap van Senne, Ian en Killian willen allebei de bal, struikelen over elkaar en Voorde neemt over. Ver schot van speler Voorde, naast goal buiten.

We geraken weer met bal voor de goal van Voorde, Killian trapt, keeper Voorde stopt. Trapt uit doch mist zijn schot totaal, verrast hiermee Achiel die dé kans in de eerste helft zo totaal mist, voor open goal shot hij bal juist naast de goal buiten.

Ian wordt gewisseld voor Alexander, Niels voor Inte.

Fases wisselen elkaar nu af. Wanneer Voorde tot op onze spelershelft geraakt zien we daar opeens Voorde met 6 spelertjes spelen, doch onze papa Steven (den arbiter) was alert en gebruikt het fluitje correct!

RUST => we geloven er nog altijd in hé. We speelden een zéér goeie eerste helft.

We starten met volgende opstelling: Achiel in goal, Inte als stopper, rechts Ian, links Alexander en Killian vooraan.

Direct bij de eerste fase moeten we al rekenen op onze keeper Achiel. Pakt echer mooi de bal. Trapt dan ook ver uit, recht naar Killian, deze loopt mooi door, Ian en Alexander komen eraan, bal gecounterd door Voorde. Spelen hier de bal mooi rond, gaan dan ook van ene kant naar andere kant, komen voor Achiel die wat verschrikt in de goal blijft staan, gelukkig trapt Voordse speler naast. Deze fase herhaalt zich echter vrij snel en uiteindelijk gaat bal door de benen van Achiel binnen => 2-0.

Wissel: Ian => Michiel en Inte => Senne. Nog niet goed verteerd en Voorde is daar alweer voor goal met de 3-0!

Onze kindjes doen wat ze kunnen: Alexander naar Michiel, speelt door naar Killian, trapt, keeper Voorde redt. Uittrap Voorde, bal komt bij Killian, trapt direct terug, bal in zijnet. Keeper Voorde trapt terug uit, bal komt op het middenveld bij Senne, verweert zich als een echte leeuw, ganse defensie speelt hij op een hoopje, gaat ermee recht op doel af en werkt mooi af => joepie 3-1. Komaan hé jongens.

Ik veronderstel dat onze kinderen zo content waren met hun goaltje dat al de rest wat verwaterde want in mijn notitieboekje verschijnt dan 4-1.

5-1 !

6-1 !

Allez, dan toch nog eens een fase voor JG (ondertussen wisselden we al terug enkele spelertjes). Aaron speelt bal door naar Achiel, Voorde pakt bal af, Senne vliegt er naar toe. Als ik de bal niet kan hebben, dan maar de man, moet hij gedacht hebben, blesseert zichzelf hiermee aan de hand en papa Steven fluit eerste (en enige) fout van de match. Niets ergs echter aan de hand!

Voorde breekt alweer uit en maakt er 7-1 van.

En 8-1.

Inte speelt door naar Niels, mooi doorsteken naar Chelsy doch beetje te laat, Voorde onderschept en bal komt bij onze Achiel die eerst nog mooi afweert, bal komt echter terug in voeten van speler Voorde => 9-1.

Alexander en Aaron trappen terug af, terug bij Voorde en die maken er maar liefst 10-1 van. Wij langs de zijlijn zien het al helemaal niet meer zitten.

We zien dan toch nog enkele lichtpuntjes: inworp Alexander, naar Ian, bal buiten. We schuiven op. Alexander terug inworp, deze keer naar Killian die pakt met de handjes, niet aantrekken … we spelen door, komen voor de goal => keeper redt.

Senne terug het veld op, inworp Ian, door naar Killian, mooi naar Senne maar alweer stuitten ze op sterk spelend Voorde, keeper Achiel redt de laatste bal van de match.

EINDSTAND: 10-1 !

BESLUIT:

Ja…, ik denk dat het er vandaag echt niet inzat.

We speelden een ongelooflijk goeie eerste helft, maar nadien…

Vragend aan onze kindjes of ze zich toch geamuseerd hadden, kregen we toch veel bevestiging, dus laat ons besluiten dat dat het belangrijkste van de dag was.

We spraken af dat ALS we op een dag winnen (en geloof mij, die dag komt ZEKER !) dan gaan we feesten als de beesten met alle mogelijke taferelen die er dan bijhoren. Kwestie dat wij daar week na week zitten op te wachten.

Alvast tot de volgende …

Nancy en Patrick