Jong Geraardsbergen trad een eerste keer op in zijn nieuwe gedaante. Omdat de U9 over een kern beschikken van een tiental spelers werden de ploegen opgesplitst in een A en een B. Iedereen zal wel eens bij A spelen en iedereen zal wel eens bij B spelen. Het voornaamste is dat we door met 2 ploegen te spelen zoveel meer kunnen voetballen. En daar draait het allemaal om, zoveel mogelijk wedstrijdervaring opdoen. Winnen is leuk meegenomen, verliezen hoort erbij.

Het ongeslagen Ninove beloofde een zware dobber te worden. Met de kwaliteiten die we in onze ploeg hebben, konden we vrij snel de wedstrijd (al voetballend) in handen nemen. Tijdens de eerste helft werd er bij momenten zeer sterk gevoetbald. Dribbels, mooie passen, harde duels, mooie reddingen van onze doelman Bart, schitterende doelpunten (prachtige goal van Leyton die een voorzet in één tijd de winkelhaak intrapte), maar vooral veel inzet en een goede wedstrijdmentaliteit. Ruststand: 5-1.

Jonathan moest na de eerste helft vertrekken en was dat nu de reden, maar de tweede helft verliep zeer moeilijk. Iedereen vocht wel, maar het bleek niet echt meer te lukken. Ruben leidde ons team met veel wilskracht naar een 7-6 overwinning.

Een anekdote wil ik jullie niet onthouden: in de loop van de tweede helft ontstaat er een discussie tussen de bezoekende trainer en onze scheidsrechter. De trainer blijft moeilijk doen waardoor er een ietwat gespannen sfeer ontstaat. In de fase daarop gaat Ruben in duel en geeft hij een lel op de bal en geloof het of niet… de even niet attente trainer van Ninove krijgt de bal volop in zijn gezicht. Voetbal kan toch leuk zijn, en rechtvaardig. Los van deze leuke anekdote moeten we zowel spelers als trainers van beide ploegen feliciteren met het geleverde spel, de inzet en het engagement. Een leuke pot voetbal op een zonnige zaterdagmorgen in oktober.

Jong Geraardsbergen speelde met: Bart, Jonathan (1), Ruben (1), Taric (2), Leyton (3), Mattis en Brian.

Joeri