Op de tweede thuismatch van onze kinderen, verwelkomen we met veel plezier Aron Van Riet als nieuw spelertje. We zijn ervan overtuigd dat hij vlug ingeburgerd zal zijn in onze club.

Supporters waren natuurlijk weer allen op post. We mogen nu toch wel al stellen dat we “echte” voetbalmama’s en -papa’s aan het worden zijn, want wie had ooit gedacht dat wij op een vroege zaterdagmorgen gingen staan ploeteren in de modder (ocharme die bottekes), nee hoor… niets was ons teveel om ook nu weer langs de zijlijn volop onze kleine rakkers te staan aanmoedigen en kijken hoe ze het ervan af gingen brengen.

Organisatorisch moesten we zelfs rekenen op deze ouders. Papa Patrick (Ian) moest in allerijl een arbitersfluitje gaan zoeken, en papa Johan (Killian) moest noodgedwongen instaan voor de ingenieus uitgetekende vervangingsregels die trainer Amaury op papier gezet had. Dat beloofde…

Over naar de match: de eerste minuut nog maar voorbij en Idegem kwam al opzetten => noch onze jongens op het veld, noch onze keeper wist goed wat er gebeurde => 0-1!

Gevolgd door een goede fase van JG, bal vertrekkende van Inte richting Achiel op rechts, doorgespeeld naar Jarno, gevolgd door schot Alexander. Keeper Idegem kan makkelijk stoppen. Nadien terug Idegem, doch botsen op een sterke Alexander.

Dan komen de fases van Idegem snel na elkaar. We kunnen echter rekenen op een sterk spelende keeper Niels, die de ene keer redt met de handen, dan een keer met de voeten. Het wordt wel 0-2.

Opeens krijgt Achiel een rake trap op de kuit, komt huilend het veld af… Idegem profiteert 0-3. Uiteindelijk zijn we al blij dat Achiel, voorzien van de zalvende kusjes van mama, toch terug kan verder spelen.

Fase waarop onze Niels de bal uittrapt, doch helaas misverstand, bal komt terecht in voeten van speler Idegem => 0-4.

Nadien doorbraak Ian op rechts, samenspel met Jarno, geharrewar samen met enkele andere spelers van zowel JG als Idegem, kans weer weg.

Idegem komt voor goal, onze Niels vliegt erin (stond daar zo niet iemand op krukken achter de goal die de nodige instructies dacht te moeten geven aan zoonlief) => helaas rolt bal over de doellijn 0-5.

Onze kindjes verweren zich als echte leeuwen: Senne op links, doorspelen naar Aron, dan naar Ian, helaas vergeet hij de bal ver genoeg mee te nemen. Bal komt bij Idegem maar sterke Achiel staat in de weg. Komen ze toch voor de goal, dan staat daar ene Niels die met al echte keepersallures zich mooi laat vallen (in de modder !!) met de bal naast hem. Nog noemenswaardige kans: inworp Chelsy, mooi door naar Alexander, Aron alleen voor goal, doch schot gaat naast. Dan moet onze Chelsy ook nog eens een bal stoppen met de borst (!), helaas kwam dit harder aan dan haar wel lief was en ook hier moesten mama en papa met de nodige zalvende kusjes haar terug op het veld krijgen. Gelukkig zonder erg en ook zij kon verder spelen.

RUST

We maken kennis met Senne in de goal. En hoe… al direct in de eerste minuut was zijn tussenkomst al direct nodig. Hij pakt mooi met de handjes.

Ver schot van Senne, naar Inte, doorspelen naar Jarno… de wil is zeker aanwezig maar we geraken niet aan ons doelpunt.

Zo volgen er talrijke fases van JG: inworp Aron, helaas Idegem ertussen, Inte redt. Jarno blijft aanvallen, schot gaat naast goal buiten.

Terug Idegem, Senne redt met supermooie save, doch speler Idegem staat op goede plaats => 0-6.

We blijven proberen…, Jarno in de aanval, Niels van ver met schot op doel, Ian moet verdedigen… en dan opeens doorbraak … Aron SCOORT, in de eerste match voor JG, direct een doelpuntje meepakken => 1-6.

Idegem blijkt echter toch wel sterker te zijn, terug goal … onzen arbiter was wat in de war en zag een duidelijk over de lijn zijnde goal echter als een doeltrap voor onze Senne. Och kom, als dat al eens niet mag!!!

Idegem scoort uiteindelijk dan toch nog 2 keer.

EINDSTAND 1-8 !

Besluit

’t was niet gemakkelijk vandaag…

…zowel voor onze jongens/meisjes op het veld,

…alsook voor de papa’s die mee de match moesten coördineren.

’t Zal ook niet makkelijk zijn voor mama An (Senne) om alle moddervlekken uit onze uitrusting te krijgen!

Het wordt alweer uitkijken naar volgende week naar ploeg Voorde, want we blijven op zoek gaan naar onze eerste overwinning.

Aan de samenhang tussen de spelertjes/trainer enerzijds en de ouders anderzijds zal het alvast niet liggen en dus … tot de volgende.

Nancy en Patrick