Op zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus vond op de terreinen van Jong Geraardsbergen een internationaal jeugdvoetbaltornooi voor U13 plaats. Het werd een sportief hoogstaande tweedaagse met mooi voetbal en veel doelpunten.

Standaard Luik, SK Lierse, KAA Gent, FC Dender, DSO Zoetermeer (NL), R.B. d. Borinage, FC Brussels, KSV Sottegem, VC Leeuwkens Teralfene en Jong Geraardsbergen namen het tijdens de kwalificatiewedstrijden in twee groepen tegen elkaar op.

Standaard Luik hield op één doelpunt van SK Lierse na de netten schoon, hoewel KSV Sottegem toch een 0-0 gelijkspel uit de brand kon slepen. FC Brussels won al zijn wedstrijden op zaterdag, maar moest het zondag na strafschoppen afleggen tegen FC Dender waardoor ze net naast de finalewedstrijd grepen. KAA Gent dat enkel in FC Brussels en Standaard Luik zijn meerdere moest erkennen, werd hun tegenstander voor de strijd om de 3de en 4de plaats. De wedstrijd eindigde 6-0 in het voordeel van FC Brussels.

In de wedstrijd om de 7de en 8ste plaats haalde SK Lierse het zondagnamiddag met 0-3 van R.B. d. Borinage. Het uit Nederland afgezakte DSO Zoetermeer mocht het tegen KSV Sottegem opnemen voor de 5de en de 6de plaats en haalde het uiteindelijk met 1-2.

VC Leeuwkens Teralfene en thuisploeg Jong Geraardsbergen speelden om de 9de en 10de plaats. De wedstrijd eindigde 4-1 in het voordeel van VC Leeuwkens Teralfene.

De strijd om de eindoverwinning ging tussen Standaard Luik en FC Dender. Dender ging op zoek naar revanche voor het 1-0 verlies in de kwalificaties op zaterdag, maar kwam opnieuw op 0-1 achterstand. Vijf minuten voor tijd kreeg het nog een strafschop toegekend, maar wist die niet te verzilveren waardoor favoriet Standaard Luik verdiend de overwinning en het tornooi op zijn naam mocht schrijven.

De rangschikking:

1. Standaard Luik

2. FC Dender

3. FC Brussels

4. KAA Gent

5. DSO Zoetermeer

6. KSV Sottegem

7. SK Lierse

8. R.B. d. Borinage

9. VC Leeuwkens Teralfene

10. Jong Geraardsbergen