Op vrijdag 25 juni kon voor het eerst worden kennisgemaakt met de nieuwe spelers en de vernieuwde clubwerking van vierde provincialer Jong Geraardsbergen. VK Onkerzele werd onlangs omgedoopt tot Jong Geraardsbergen en kende een verruiming van de bestuursploeg.

Jong Geraardsbergen gaat dit seizoen met 11 ploegen van start in de competitie. Naast het eerste elftal en twee belofteploegen, zijn er nog de U6, U7, U8, U9, U11, 2x U13 en U15. Het is de bedoeling om op termijn doorstroming naar het eerste elftal te kunnen verzekeren.

De voorbereidingen voor het komende seizoen gaan half juli van start voor de seniors, de laatste week van juli voor miniemen en knapen en de eerste week van augustus voor preminiemen en duiveltjes.

Voor het komende seizoen koesteren zowel bestuur als trainersduo Joost Van Israel en Bart Verplancke de ambitie om een zo hoog mogelijk plaats in de klassering te behalen. Er werden heel wat nieuwe spelers aangetrokken om de kern uit te breiden en te versterken.

Nieuwkomers zijn: Luc Cardon, Ben De Vlieger (beiden Mere), Stephan Bogaert (Oudenhove), Bart Claes, Christophe De Couck, Niels Daneels, Kenneth Leroy, Nathan Poelman, Stef Sergooris (allen Overboelare), Lars De Raedt (Idegem), Grim Doclo, Filip Havaux, Jelle Limpens (allen Appelterre), Stefaan Vinck (Sparta Geraardsbergen), Wesley Van Audenhove (Ophasselt), Sebastien Vandecappelle (Liedekerke), Cedric Vandenberge (Kersken), Kevin Vandercammen (Bever), Ken Van Oppens (FCE Moerbeke), Matthieu Vincent, El Amrani Mouatadi, Kevin Ruyssinck, Kawaya Mwana Steve en Jens Buys.

Spelers die de club verlaten zijn: Kurt Carlier, Glenn Dewolf, Jurgen Faut, Steve Ketsman, Kevin Slincx, Stijn Van Heghe, Kevin Verbeurt (allen FCE Onkerzele), Tom De Meyer (Wit-Zwart 93), Ulrich De Sutter (WK Sint-Goriks), Kim Vandenhoeke (WK Idegem).

Het oefenprogramma voor eerste ploeg en beloften A:

Zaterdag 24 juli: Beker van de Oudenbergstad
Zondag 25 juli: Beker van de Oudenbergstad
Woensdag 28 juli om 19u30: Beloften A – St. Denderleeuw
Donderdag 29 juli om 19u30: 1e – Tollembeek
Vrijdag 30 juli om 19u30: 1e – Everbeek
Zondag 1 augustus om 15u: Zegelsem – 1e (Beker Oost-Vlaanderen)
Donderdag 5 augustus om 19u30: 1e – Tubize
Zondag 8 augustus om 14u: Beloften A – Kluisbergen
Zondag 8 augustus om 16u: 1e – Kluisbergen (Beker Oost-Vlaanderen)
Donderdag 12 augustus om 19u30: VK Liedekerke – 1e
Zondag 15 augustus om 16u: Mater – 1e (Beker Oost-Vlaanderen)
Donderdag 19 augustus om 19u30: Zegelsem – 1e
Donderdag 19 augustus om 19u30: Beloften A – Zegelsem
Zondag 22 augustus om 15u: Beloften A – Opbrakel
Zondag 22 augustus om 17u: 1e – Opbrakel (Beker Oost-Vlaanderen)

De competitie gaat van start op zondag 29 augustus met de thuiswedstrijd tegen Zandbergen om 18u.

Foto’s van de ploegenvoorstelling vindt u in ons fotoalbum.