Na de 5-3 winst van vorig weekend ontving Jong Geraardsbergen Vlierzele. Positieve selectieproblemen opnieuw, voor trainer Bart Lauwereys, die ondanks de blessures van Lander Merckaert (nog steeds last van de Patellapees en nog enkele weken uit) en Dries Lauwereys (blessure aan de schouder(…), terugkeer  binnen 2 weken) toch 2 jongens, Andy Van Cutsem en Simon Ramboer, uit de selectie moest laten. Pieter Stevens viel gisteren uit op training en Daan Van Nieuwenhove was afwezig door ziekte.

In de verdediging van de gebruikelijke 4-3-3-opstelling opteerde de coach voor Koos Fransen en Tim Buyl op respectievelijk rechts- en linksback, terwijl Sam Matthijs en Jonas Janssens centraal werden geposteerd. De centrale as op het middenveld bestond uit Bert Eeckhout, Jonas Pols en Jens Nyssen. Maarten De Tant, Stijn Huysveld en Wouter Van Muylem moesten voor de goals zorgen. De netten werden uiteraard verdedigd door doelman Stijn Steenackers. Bram Van Der Baeten, Bert Souffriau, Jonas Hanssens en Jonas Souffriau begonnen vanop de bank.

Een hoog spelend Jong Geraardsbergen tracht de aanvallers van Vlierzele in de beginfase in de luren te leggen door de buitenspelval op te zetten. Doelman Steenackers is steeds bij de pinken om de overwaaiende ballen weg te trappen, tot in de 15de minuut. Een zoveelste lange bal misbotst vlak voor de JG-keeper, die een gat in de lucht trapt. De spits van Vlierzele profiteert en maakt er 0-1 van. De studentenploeg zet druk, maar op het halfuur glipt Vlierzele door de buitenspelval en verdubbelen ze hun voorsprong. Voor een eerste doelpunt van de blauw-gelen is het wachten tot de 37ste minuut, wanneer de doorsteekpass van Bert Eeckhout Jens Nyssen bereikt en deze de aansluitingstreffer tegen de netten duwt.

Na rust zijn de studenten duidelijk niet goed wakker, en slikken ze in de 50ste minuut de 1-3, en in de 57ste minuut de 1-4. Jong Geraardsbergen gooit nu alles naar voren. In de 62ste minuut wordt Jonas Souffriau aangespeeld aan de rand van de 16, hij draait weg van z’n man en kan de bal binnendoor steken naar Jonas Hanssens, die de bal met de tip van de voet door de benen van de keeper speelt, en er zo 2-4 van maakt.

De aanhoudende offensieve druk heeft natuurlijk zijn weerslag op de defensie. Er vallen gaten, en met nog 11 minuten op de klok omzeilt een Vlierzele-speler de buitenspelval en maakt hij er 2-5 van.

In de 85ste minuut wordt Bram Van der Baeten diepgestoken door Bert Souffriau, hij zoekt de vrije man voor doel en vindt die ook. Jonas Pols (die sinds de rust met een verband speelt wegens een blessure aan zijn, wat had u gedacht, pols) mist in eerste instantie, maar Wouter Van Muylem is attent en legt de bal terug in de roze schoenen van de verdedigende mid, die deze keer niet mist en er 3-5 van maakt.

Als het kalf al niet verdronken was, verzuipt het helemaal in de 87ste minuut, wanneer na wat geklungel in de verdediging de bal in de voeten van een Vlierzele-speler beland, deze trapt meteen vanop 35 meter. Doelman Steenackers staat iets te ver uit zijn doel, en zo staat de 3-6 eindstand op het bord. Sam Matthijs pakt in de slotminuten nog geel voor mekkeren.

Vlierzele neemt de 3 punten mee naar huis. De studenten bezoeken volgende week Erembodegem B. De supporters worden bedankt voor hun aanwezigheid.