Strijd der Titanen van 3e provinciale Dames

Je zag onmiddellijk bij aanvang dat beide ploegen met een afwachtende houding gingen spelen. En zo werd op beide helften strijd geleverd.

In de eerste 15′ was er weinig te beleven op het veld. Doch bij een mooie aanval van Ann, besloot Sara juist naast de paal. Hier was het startschot gegeven voor een reeks mooie aanvallen van de thuisploeg, die resulteerden in verschillende hoekschoppen. Deze werden telkenmale prachtig genomen, maar een goeie bezoekende doelvrouw stond altijd op de juiste plaats. Een goed kwartier later was er een voorzet van Nath, die mooi indraaide in het doel: 1-0. De bezoekers waren licht aangeslagen en tot de rust was het thuisploeg die de wedstrijd in handen nam.

Terug uit de kleedkamers nam de thuisploeg de wedstrijd terug in handen. Mie ging mooi door, maar vond de keeper op haar weg. Na een kwartier vond Mie de deklat op haar weg en besloot Nath in het zijnet. Een 2e doelpunt kon niet uitblijven. Na 20′ nam Ann een hoekschop en het was Sara die de weg naar de netten vond: 2-0. Hierdoor werden de bezoekers wakker geschud en zetten ze een groot offensief op. Maar de superverdediging van de thuisploeg was alert en hield mooi de bal af.

In de laatste minuten nam Ann een rechtstreekse vrijschop net buiten de 16. De muur stond in de 16 en het was een tegenspeelster die bal met de hand raakte. De scheids floot strafschop. De bezoekende keeper was zo ontgoocheld dat ze de bal naar de scheids gooide en hem raakte. Hij twijfelde niet en trok de fatale rode kaart. De strafschop werd genomen door Ann en belandde in doel: 3-0. Dit was de kers op de taart voor Jong Geraardsbergen. Het was wel spijtig dat zo een topwedstrijd in mineur moest eindigen.

Nu zijn we de juiste weg ingeslagen, hopelijk blijft de ploeg elke wedstrijd alert en kunnen we op het gepaste moment vieren.

Volgende week doen we de moeilijke verplaatsing naar Zele. Doch met nodige steun zullen wel met nodige punten terug komen.