Sp. Buggenhout – Jong Geraardsbergen: 2-7
Jong Geraardsbergen neemt de kop

Voor hun eerste wedstrijd dit seizoen op zondag moesten de meisjes vroeg uit de veren. Aangezien enkele speelsters dit gewoon waren van bij hun vorige club, zou dit geen probleem mogen geven. Doch in de eerste 10’ van de wedstrijd lagen ze onder en opende de thuisploeg de score: 1-0.

Na een goeie 20’ trapte Sabine Vanderweeën een hoekschop, Nath Tondelier legde de bal terug en Sabine nette de gelijkmaker: 1-1. Een kwartier later zette Nath voor en Davina bracht de bezoekers op voorsprong met een prachtige kopbal: 1-2. Tot de rust werden er nog verschillende aanvallen opgezet door de bezoekers, doch een goeie thuisportier deed haar werk. Dus gingen we met een 1-2 ruststand de kleedkamers opzoeken.

Terug uit de kleedkamers werd er Ann Scheirlinckx in gebracht en dit zou de thuisploeg geweten hebben. De bezoekers namen de wedstrijd in handen, wat resulteerde in enkele mooie aanvallen. Doch bij de thuisploeg stond een goeie doelvrouw te keepen. Desondanks werd er een slechte uittrap van de Buggenhout gegeven, Ann anticipeerde en diepte de voorsprong uit: 1-3. Enkele minuten later maakte Ann er 1-4 van via een hoekschop die rechtstreeks in het doel verdween. Nu moesten de bezoekende supporters wachten tot de 35’ wanneer Sara Monseur inkopte na een hoekschop van Ann: 1-5. Enkele minuten later na een schampschot, dat de bezoekende keeper verraste, kwam de thuisploeg terug tot 2-5. Doch in 40’ zette captain Cindy Sorgeloos voor en maakte Ann haar 3e doelpunt van de dag: 2-6. Juist voor het affluiten van de wedstrijd legde Ann de eindstand vast: 2-7.

Hiermee nam Jong Geraardsbergen de koppositie over van E.Aalst. Dus meisjes doe zo verder !!!!!!